Beszélgetés Szántó Angélával a Marcali VSZSE serdülő leány kézilabda csapatának edzőjével

Csapatunk a 7. helyen végzett a 14 csapatos „E” csoportban. Megbecsülendő helyezés ez számunkra, a hagyományosan erős dél-dunántúli régióban.

Csoportunkban ez a 14 csapat mérkőzött: Csurgói NKC, GÓNA Lenti, Izzó SE (Nagykanizsa), Kozármisleny SE, Marcali VSZSE, Mohácsi TE, NEKA, Pécsváradi Spartacus SE, PSN ZRT (Pécs), Rinyamenti KC (Nagyatád), Siófok KTC KFT, Szekszárdi FGKC, Tamási KC, Tolna KC. 32 mérkőzést játszottak a lányok, többen „kiöregednek” a serdülő korosztályból, ők a juniorban csatlakoznak a már ott játszó kortársaikhoz. Szántó Angélát a csapat edzőjét kértem a szezon értékelésére.

Arra kérlek, értékeld csapatod teljesítményét a 2015/2016 bajnoki szezonban

Az igazat megvallva nehéz ebben a lebonyolítási rendszerben konkrétan helyezésekről, góllövőkről beszélni, mivel van egy alapszakasz, egy felső-, illetve alsóházi játékrend, majd újra játszottunk azokkal a csapatokkal, akikkel már előtte kétszer is. Emellett van a 14 csapat között olyan, akivel idén nem meccseltünk. Emiatt ilyen jellegű értékelést nem tudnék reálisat mondani.

Azt gondolom, hogyha szerencsésebbek vagyunk, többször tudunk megfelelő számban edzeni, a sérülések, betegségek és egyéb jellegű dolgok nem nehezítik a mindennapi munkát, akkor néhány ponttal többet szereztünk volna.

Az alapszakaszból a már összevont 5-8 helyért vívott rájátszásba jutottunk, ami egy előrelépés a korábbiakhoz képest. Volt néhány „félresiklásunk” ha az nincs, akkor feljebb is végezhettünk volna. A felvezető szövegemben megbecsülendő eredménynek nevezem a 7. helyet, és ezt őszintén így gondolom. A „helyünkön” vagyunk.

Az alapszakaszban a 3. helyen végeztünk csoportunkban a NEKA és a Siófok mögött. Ebben az időszakban voltak nagyon jó meccseink, amik segítettek elérni ezt az eredményt. Ezek után sikerült megverni a Szekszárdot oda-vissza, Nagyatádot szintén és a Moháccsal tudtunk döntetlent játszani. Volt fájó pontvesztésünk pl. a Lenti ellen, majd néhány szoros meccset nem sikerült megnyernünk.

Két játékosunk lőtte a gólok többségét, Borbély Lili 143, Hajdu Heni 135 gólt lőtt a három forduló során.

A legutolsó mérkőzés, amelyet Szekszárdon játszottunk, mutatta meg igazi arcát a csapatnak, amit én az egész szezon során szívesen láttam volna.

A mérkőzéseitek egy részét láttam, és visszagondolva a korábbi évekre mintha erősebb lett volna a mezőny? Egyetértesz velem?

Nem gondolom, hogy erősebb lett volna a mezőny. Úgy vélem, hogy inkább átrendeződtek az erőviszonyok.

A bajnokságban a következő kerettel játszottatok: Álmos Eszter, Borbély Lili, Gaál Milla, Gaál Virág, Gróf Alexandra, Hajdu Henrietta, Horváth-Szabó Réka, Jasek Dominika, Kardos Janka, Király Lilla, Kuti Melitta, Lakos Regina, Megyeri Zsófia, Sallai Bonita, Senoha Kitti, Szvoboda Szelina, Takács Beatrix, Tóth Alexa.

Közülük többen már szerepet kaptak a junior csapatban: Álmos Eszti, Borbély Lili, Gaál Milla, Hajdu Henrietta, Kuti Melitta, Senoha Kitti. Lili a felnőttben is játszik. Kik fognak végleg „kiöregedni”, és kiket vársz augusztusban a fiatalok közül?

Az összes 2000-es születésű játékos már jövőre nem játszhat: Eszti, Lili, Milla, Réka, Regi, Boni, Kitti. A jövő pedig még számomra is talány.

Mi a további „menetrendje” a csapatnak?

Edzünk a suli végéig, többnyire kiscsoportos edzéseket tartunk.

Köszönöm a beszélgetést!