bpk

A legjobbak között …

Régiónként 16, összesen 128 serdülő kézilabdás leánynak és 128 fiúnak, rendeztek országos kiválasztó tornát Budapesten. Három napon át az FTC faházban a lányok – elkeserítő fényviszonyok között a fotós szempontjából – illetve a fiúk az FTC Arénában mérkőztek egymással. A torna célja: a serdülő válogatottak kiválasztása volt.

A Marcali VSZSE három játékosát hívták meg a kiválasztó tornára. Szabó Eszter sérülése miatt nem utazhatott, Bárczi Kata és Kuti Bettina képviselte városunkat az ország legjobbjai között. Két napon át személyesen is figyelemmel kísérhettem szereplésüket, ezért nyugodt szívvel írhatom, jól szerepeltek.

Régiós válogatottunk két Baranya megyei edző vezetésesével, Baranya és Somogy megye játékosaiból állt össze. Leányaink minden mérkőzésen pályára léptek. Koruk alapján ők voltak a „kicsik” Betti meg talán a legfiatalabb. Az idei torna számukra tapasztalatszerzés és bemutatkozás lehetőségét biztosította. Meggyőződésem 2012 –ben már több marcali játékos lesz a régiós válogatottban.

A régiós csapatunk az ötödik helyen végzett. A tornát Budapest nyerte, második a debreceni régió, harmadik a győri és negyedik a Pest megyei régió lett.

Nagyszerű mérkőzéseket láttam, ezek közül is kiemelkedett a Debrecen szenzációs és megérdemelt győzelme a Győr ellen. A tornán résztvevő lányok zömében gimnazista korúak, 95-96 ban születettek voltak, ezek a lányok az ifi bajnokságokban „edződtek” nagyszerű képességekkel és kellő motiváltsággal rendelkeznek.

Nagyon jól szórakoztam, magas színvonalú, küzdelmes mérkőzéseket láthattam. Bíztató jövője, és utánpótlása van a női kézilabda sportnak.

Több fiúmérkőzést is megnéztem, egészen kiváló meccseket láthattam. Ritkán van alkalmam serdülő fiú meccset látni … egészen elképesztő sebességgel, és „határozottsággal” játsszák ezt a sportot. Jó volt nézni…

Szerintem itt sem lesz gond a jövőben! Egy rövid megjegyzés a fiúk képeihez az Arénába sokkal jobbak voltak a fényviszonyok. Ja, a fiúknál nyert a Veszprém ….

Szólnom kell még a rendezésről. A Ferencváros kiváló házigazdája volt ennek a nagyszabású rendezvénynek! Csúszás nélkül, pontosan és korrekt módon szervezték meg 300 sportoló és edző ellátását, a mérkőzéseket. Gratulálok! Minden adat, eredmény itt elérhető! Hozzáteszem a torna ideje alatt a mérkőzés végét követő 10 percen belül már fent volt a honlapon a jegyzőkönyv!

Képek!