Alapoznak a felnőtt kézilabdásaink …

A Marcali VSZSE női NB2 -es kézilabdacsapata már július 29. -én megkezdte a felkészülést a 2019/2020 -as szezonra. Sziva-Balogh Piroskát a csapat vezetőedzőjét kérdeztem.

Az elmúlt szezonban voltak távozók a csapattól, hogy sikerült az igazolás? Hogy áll össze a felnőtt keret?

Kapusaink Bödör Szilvia és Telkes Rebeka, mezőnyben Duzsik Niki, Szabadi Szimonetta, Urbán Edina, Dombóvári Dóra, Sziva- Balogh Piroska, Gaál Virág, Megyeri Zsófi, Kuti Mellitta. Az ifiből felkerült az utazó keretbe Németh Zsóka és Pfluger Amelita. Tehetséges, fiatal játékosok akik megérettek arra, hogy a felnőtt csapatban helyet kapjanak. Szeretném, ha idővel- egyeztetve Angival- az arra megérett fiatal játékosok szerephez jussanak a felnőtt csapatban.

Kovarszki Bea

Érkezett Kovarszki Beatrix Hévízről, a belső posztokon számítok rá. Ő Hévízen kezdett, játszott Veszprémben az NBI -es Veszprém Barabás KC serdülő és ifi csapatában, majd az NBII -es felnőttben. Dunaújvárosban folytatta, majd Siklóson és 2016 óta Hévízen kézilabdázott. Edzőként is dolgozott Keszthelyen.

Mi a menetrend? Milyen a mezőny? Mi az elvárásod a csapattal szemben?

Július 29. -én kezdtünk heti 5 délutáni edzéssel, augusztus első hétfőjétől már napi 2 edzés van. Kialakult az edzőmérkőzéseink programja is. Augusztus 16-án pénteken 17 órától játszunk itthon a most felkerült Nagykanizsa ellen. Augusztus 25-én második alkalommal rendezzük meg a Kiss László Emléktornát. Négy csapatos torna lesz, Pécs, Hévíz és Zalaegerszeg lesz az ellenfelünk. Várjuk minden kedves szurkolónkat a Sportcsarnokba! Augusztus 28. -án Körmenden és szeptember 4. -én Nagykanizsán mérkőzünk majd. Még tárgyalunk a Siófokkal egy szeptemberi mérkőzésről.

Szeptember 14. -én a tavalyi bajnok Kozármislennyel kezdünk idegenben. Két csapat került a csoportunkba TUNGSRAM néven játszó Nagykanizsa, és az NBI/B -ből kiesett Szekszárdi FGKC.

capture 20190808 042100

Lám kiderült, hogy nagy szponzor hiányában még egy megyeszékhelyi csapat, a nagy múltú Szekszárd sem bírja az NBI/B költségeit. Van róluk információd? A Nagykanizsát ismerjük?

Már tavaly is egy elég fiatal gárda szerepelt a Szekszárdban az NBI/B -ben is, úgyhogy azt valószínűsítem, hogy egy jól képzett j csapat lesz az ellenfelünk. A Nagykanizsával játszottunk már több alkalommal edzőmérkőzést, körülbelül tudjuk, hogy mire számíthatunk.

Milyen helyezésre számítasz a bajnokság végén?

Én úgy gondolom, hogy magammal szemben és csapattal szemben jogos elvárás, hogy az első ötben végezzünk.

Köszönöm! Hajrá VSZSE!