Az ifi is megkezdte a felkészülést …

A Női Ifjúsági III. osztály-F csoportjába sorolták a Marcali VSZSE ifjúsági női kézilabdacsapatát. Szántó Angélát a csapat edzőjét kérdeztem.

Mikor kezdtétek a felkészülést? Hogy áll össze a keret? Kik jöttek a csapatodhoz?

Augusztus 5-én kezdtük a felkészülést napi két edzéssel. Az előző szezon csapatából 14 játékos áll rendelkezésemre. Hozzájuk csatlakozott a balatonboglári U14-es csapatból Fekete Luca, Pusztai Lili, Szabó Kiara, Sánta Kinga, Skellecz Dorka. Egy év kaposvári kitérő után ismét nálunk készül Hennel Bora is.

Mi a program a hátralévő időben?

Augusztus 16-ig még naponta két edzést tartok, majd augusztus 20-a után már csak délután lesznek foglalkozások. Szeptember 2-tól az évek óta szokásos heti három edzéssel készülünk a mérkőzésekre.

11 csapat mérkőzik a bajnokságban, a Lenti, a Nagykanizsa és a Vonyarcvashegy újak az elmúlt évhez képest. Mire számítasz?

Mindhárom egyesület csapatával mérkőztünk már az előző évek során. Legfrissebb emlékünk a Vonyarcvashegy csapatáról van, tavaly néhányszor játszottunk velük edzőmérkőzést. A másik két csapatban talán lesz néhány ismerős játékos, de az is előfordulhat, hogy egy teljesen új csapattal kerülünk szembe.

Magamban megfogalmaztam a számomra elfogadható helyezést. Most viszont azt mondom, hogy ha az előző bajnoksághoz képest több pontot szerzünk, hozzuk a kötelezőt, egy-két meglepetést is összehozunk – ez mutatja majd a javulást –, akkor elégedett leszek.