Beszélgetés Bőle Lászlóval a Marcali VSZSE UK vezetőjével …

Vasárnap délelőtt a VSZSE kadett kosárlabda csapatának Dombóvár ellen játszott mérkőzésének szünetében beszélgettem Bőle Lászlóval, a Marcali VSZSE UK vezetőjével, a Mikszáth Iskola testnevelő tanárával. Az utánpótlás kosárlabda helyzete volt beszélgetésünk tárgya.

Elkezdődött kosárlabda szezon az utánpótlásnak. Arra kérlek, hogy tájékoztasd olvasóinkat az utánpótlás kosárlabda helyzetéről, lehetőségeiről.

 

 

A legfontosabb információ, hogy minden korosztályban indítunk csapatot az Utánpótlás Bajnokságban. A legkisebbekkel (2001 – ben született fiúk) Balogh Viktória, a gyermek korosztállyal (2000) Magyar Viktor, a serdülő (98-99) korosztállyal én, a most játszó kadett korosztállyal (96-97) Várfalviné Laczó Tímea foglalkozik. Úgy tudom, hogy az ifi csapat is indulni fog, de ők már nem a VSZSE Utánpótlás Központ égisze alatt, hanem a VSZSE kosárlabda szakosztály keretében, Várfalvi István vezetésével.

 

Az elvárás minden korosztályban a tisztes helytállás. Ezen a mérkőzésen is látható, hogy ezek a dombóvári fiúk jóval magasabbak és erősebbek, mint a mi játékosaink. Csapatunk nagyobb részét a fiatalabb évjárathoz tartozó játékosok adják, mindössze ketten képviselik az idősebb 96-os évjáratot.

A kadet és serdülő korosztályban, ebben a szezonban ismét megváltozott a lebonyolítás rendszere. Decemberig minden csapat öt torna vesz részt. Fordulónként egy csoportban három illetve négy csapat játszik. A csoportok kialakításánál figyelembe veszik a területi elveket és a korábbi eredményeket. A tornákon a győztes 4 pontot a második 3 pontot a harmadik 2 pontot és a negyedik helyezett csapat 1 pontot kap. A megszerzett pontszámok döntik el a végső helyezést. Tavasszal a 16 legtöbb pontot szerzett csapat az országos döntőben szerepel, a többiek a regionális bajnokságban.

Számunkra ez utóbbi tűnik realitásnak, ott viszont az élbolyban vagy annak közelében szeretnénk végezni mindkét korosztállyal.

A gyermek korosztályban voltak létszámgondjaink, ami mostanra megoldódni látszik. Tavaly ez a korosztály az egyel fiatalabbak között jól szerepelt, harmadik lett a regionális bajnokságban. Ha megnyugtatóan rendeződnek a csapat körüli problémák, akkor Magyar Viktor irányításával ismét megcélozható a Közép-Dunántúli régió dobogója.

A Kenguru Kupában nemcsak a legkisebb versenykosarasok debütálnak, edzőjüknek Balogh Viktóriának is ez lesz az első versenyszezonja. Kívánom, hogy csapatnak, edzőjének egyaránt sok örömet és sikert hozzon az első bajnoki évad!.

Lesz a közeljövőben egy hasonló torna Városunkban?

Remélem, hogy igen és valamennyi korosztályunk látható lesz itthon. Minden egyes forduló tornájára pályázni kell. A szövetségben döntik el, hogy egy adott csoporton belül melyik egyesület kapja meg a rendezés jogát. Mi minden esetben, amikor a Városi Sportcsarnok kapacitása engedi, pályázunk. Ennek az anyagi megfontolásokon túl a sportág népszerűsítése is a célja. Szeretnénk, ha minél több szülő, rokon, iskolatárs, barát, pedagógus szurkolna gyermekeinknek. A két hét múlva esedékes serdülő 2. fordulóra is pályáztunk. A csoportunkban a Körmend, Siófok és a Veszprém lesz az ellenfél. Hogy hol kerül megrendezésre? – még nem született döntés.

Köszönöm a tájékoztatást! Sok sikert kívánok a csapatoknak és vezetőiknek!