Beszélgetés Kiss Viktorral a Marcali VSZSE Elnökével, a Csarnok Kft. ügyvezetőjével …

Amikor először beszéltünk egymással az interjúról, még azt terveztem, hogy az elmúlt szezon értékelésére kérlek majd a beszélgetésünk elején. Készülve a diskurzusra rájöttem, hogy értelmetlen az értékelés mert a pandémiás időszak teljesen irreálisra, értékelhetetlenné tette mind a kosarasok, mind a kézilabdások 2020/2021 -es bajnoki szezonját.

Mindenesetre, ha nem is részletes értékelésre kérlek, a véleményedre mindenképpen kíváncsi vagyok.

A tavalyi évre visszatérve … nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, rajtunk kívülálló okok miatt. Ami különösen fájó, hogy mind az ifi, mind a felnőtt kézilabda csapatunk, a kosárlabda csapataink is jó kerettel, jól felkészülve indultak a bajnokságoknak, aztán csőstül jött a baj.

Legjobban a felnőtt kézilabda csapatunkat sújtotta a járvány, 9 COVID betegünk volt a 3 komoly sérültünk mellé. Odáig jutottunk, hogy megkérdőjeleződött az NBII -es létünk. Kosarasaink, ifi kézilabdásaink, bajnokesélyesek voltak és ezek a lehetőségek hiúsultak meg rajtunk kívül álló okokból. Ezt a helyzetet nagyon rossz volt megélni.

Rossz volt látni, hogy kiürült a nézőtér a kézimeccseken… Marcaliban mindig 100 fölötti nézőszám van a hazai mérkőzéseken. A szurkolók szeretik a csapatot, sokszor segítették át a lányokat a holtpontokon.

Ezen okok miatt gondolom, hogy a gyengébb szerepelés miatt nincs okom bárkit hibáztatni, inkább nézzünk előre a következő szezonra.

Egyetértek! Kezdjünk a kosárlabdával.

Ugyan az a csapat, mint tavaly, azt gondolom ebben a bajnoki szezonban is esélyünk van a bajnokságra. Próbálunk még erősíteni, vannak tárgyalások, de alapvetően a marcali játékosokra számítok.

Az utánpótlással nincs gond, eredményesek voltak az elmúlt szezonban is. Várfalviné Laczó Tímea, Magyar Viktor és szeptembertől Gaál Patrik is csatlakozik az utánpótlás edzőkhöz.

Ami gondot okoz az a gimnazisták hiánya, hiszen idén is többen másik városban tanulnak tovább nem Marcaliban, ez egyébként a kézilabdás lányoknál is előfordul. A felnőtt csapat már megkezdte a felkészülést, és az utánpótlás is kezd 20 -a után.

A felnőtt csapatunkkal mindenképpen az elsőháromban szeretnénk végezni, az utánpótlásnál pedig a lehetőségeinket figyelembe véve a tisztes helytállás. A csapatoknak biztosított a 2021/2022 -es szezonban is a háttér.

Beszéljünk a kézilabdáról. Többhetes bizonytalanságot követően tudtuk meg, hogy maradunk az NBII -ben. A sorsolás már elkészült, nagyon erős lett az NBI/B átszervezése miatt a csoportunk.

Kezdjük az utánpótlással…

A különböző korosztályok edzői: U9 Légrádi-Pék Evelin, Pék Petra; U10 Horváth Zoltán; U11 Balogh Viktória; U12 Sziva-Balogh Piroska; U15 Senoha Viktória és az ifi Szántó Angéla.

Anginak ismét újra kell szervezni a csapatát mert a korábbi csapatából többen kiöregedtek, illetve többen más varosokban kezdik el középiskolai tanulmányaikat. Egy kicsit segítendő a helyzetét, ebben a szezonban megcseréljük a bajnoki mérkőzések sorrendjét. A felnőttek játszák az első meccset, és őket az ifi követi. Így a felnőtt meccset követően az ifiben tudnak játszani a felnőttkeret korban megfelelő játékosai az ifjúsági csapatban.

Az ifi keretünk:

BENKŐ SZONJA; HAÁG HERMINA; KOMLÓDI HANNA; MIKA SÁRA; NOVÁK VIKTÓRIA, PFLUGER AMELITA, SKELLECZ DORKA; SZABÓ EMESE; SZABÓ KIARA; SZILÁGYI LILLA; ZSIBORÁCS NIKOLETT (És persze a felnőtt keretből azok, akik visszajátszhatnak. Egyébként a keret nem lezárt.)

Két új edző van Balogh Viktória és Senoha Viktória. A Balogh Viki jobban ismert a városban, hiszen sokéve már a Mikszáthban tanít, és nagyon sikeresen menedzselte a sorversenyes diákolimpiai csapatot. Elvégezte a kézilabda edzői tanfolyamot. Senoha Viki szeptembertől fő állású tanító a Mikszáthban, Ő kézilabdázott a Marcali VSZSE -ben, majd Győrbe igazolt. Játszott a Győr NBI/B -s csapatában, segédkezett a Róth Kálmánnak, de vezetett kézi tábort is Görbicz Anitával. „C” licenszes edző.

Szerencsére nincsek létszámproblémáink, továbbra is népszerű a kislányoknál a kézilabda. Itt is adott minden technikai feltétel, biztosított a versenyeztetés. Bizakodunk, hogy a járvány nem szól közbe.

Jelentősen változott a felnőtt keret. Még az interjúkészítés napján is tárgyaltál. Végül, hogy fogunk felállni?

Az edző továbbra is Sziva-Balogh Piroska. Szülés után újra kezd az Urbán Edina, sérülésből visszatér a Dombóvári Dóra.

A felnőtt keretünk:

BORBÉLY BORI, DOMBÓVÁRI DÓRA, DUZSIK NIKOLETT, HENNEL BORA, KRAJCZÁR IBOLYA, LÉGRÁDI EMESE, NÉMETH ZSÓKA, PALACSKÓ ZORKA, PUSZTAI LILI, SZABADI SZIMONETTA, SZIVA-BALOGH PIROSKA, ZÓKA-GYŐRI VIKTÓRIA, KISGYURA SZÁVA, URBÁN EDINA.

Tárgyalunk még további igazolásokról. Egy játékost várunk Zalaegerszegről, a héten választ kapunk a szándékairól, egy lövőről van szó. És örömmel látunk egy nagyszerű régi játkosunkat, aki még nem döntötte el, hogy újrakezd-e. Egyelőre elkezdte az edzéseket. Van egy további szándékunk is, de még nagyon korai lenne bármit mondani, az biztos, hogy egy komoly erősítés lenne a csapatunknak. A keret itt sem végleges.

Az a helyzet, hogy ahogyan már említetted nagyon erős csoport állt össze az NBII Dél-Nyugaton. Az NBI/B -ből kiesett Nagyatád, Szekszárd, Dunaújváros U22 -es csapatai. Idekerült a délicsoport második helyezett KÖFÉM és a negyedik helyezett Pázmánd, valamint a 11. helyezett Rákosmenti KSK. És persze maradt a PEAC, a Siófok, a Hévíz, a Balatonboglár és a Nagykanizsa.

nb2 delnyugat

A bajnokság kezdetéig igyekszünk minden lehetőséget megragadni az erősítésre. A csapat már edzésben van, naponta két edzést vezényel a Piroska a lányoknak. A felnőtt kézilabdásoknál is adott minden feltétel, reménykedem a jó szereplésben!

Mi újság a Csarnokkal? Kezd már egy kicsit megtelni a naptárad? Egyálltalán, hogy „éltétek túl” a pandémiás időszakot? És remélem, hogy a kérdésemben szerepelő múltidő valóban a múltat jellenti.

Nagyon nehezen. Az elmúlt évben nagy kiesést jelentett, az iskolai testnevelés elmaradása, a megszokott programjaink is elmaradtak. Csak a sportolóknak voltunk nyitva, nehéz időszakon vagyunk túl. Ahogy mondtad legalábbis reméljük, hogy túl vagyunk rajta.

A hétvégén lesz egy kétnapos táncverseny a csarnokban, 300 táncost várnak az országból a szervezők. Mi vagyunk a szeptember 4 -i rendezvény esőhelyszíne. Szeptember 5.- én lesz a hagyományos Kiss László kézilabda emléktorna.

A teremfoci bajnokságot sem tudtuk befejezni, terveim szerint szeptember közepétől lejátsszuk az elmaradt meccseket, és egyből folytatjuk az új szezonnal. Indulnak a kézilabda és kosárlabda bajnokik. Nagyon bízom benne, hogy az iskolák visszatérnek a csarnokba.

Köszönöm a beszélgetést! Hajrá VSZSE!