Beszélgetés Szántó Angélával a Marcali VSZSE női ifi kézilabda csapatának edzőjével

Véget ért az ifjúsági bajnokság őszi szezonja, csapatunk a Dél-nyugati csoportban az 7. helyen zárta a szezont. 2 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség, 6 pont. Ez a hivatalos eredmény, de hát volt legalább 3 meccsetek, amit megnyerhettetek volna és akkor minimum 10 pontotok van, ami szerintem inkább reális teljesítmény.

Na de a hosszas bevezetőm, a találgatás helyett inkább a te értékelésedre kíváncsiak az olvasóink. Szóval arra kérlek, értékeld az őszi szezonunkat!

Mondhatnánk, hogy a számok magukért beszélnek, de én nem csak ezen keresztül értékelem a csapatomat. Számomra fontosabb mérce az edzésmunka, a hozzáállás, a mérkőzésen való játék. Mennyit tudunk áttenni az edzéseken gyakoroltakból a mérkőzésre, egyénenként hogyan és milyen mértékben fejlődnek a játékosaim. A másik dolog a mentális felkészültségünk, ami szintén sokat adhat a mérkőzés eredményének alakulásához. Azt gondolom, hogy ha így közelítjük meg a teljesítményünket, akkor jó úton haladunk. Hosszabb távon többet profitálhatunk ezekből az erényekből, mint a pontszámokból. Az is igaz, hogy egy kis szerencsével, nagyobb rutinnal több pontunk lehetne, de a „ha”-val kezdődő mondatoknak semmi értelme. Ezért a tavaszi fordulókban akarunk javítani az eddigi mérlegünkön.

Mi lesz a program? Mikor kezditek a felkészülést a tavaszi szezonra?

Még szerdán edzünk egy utolsót a téli szünet előtt, ez amolyan átmozgató, „érezd jól magad” edzés lesz. Majd január 4-én, pénteken vezényelem 2019 első edzését.

A csapatod fele 14-15 éves. Hogy sikerült a beilleszkedésük a nem sokkal idősebbek, de azért tapasztaltabbak közé?

Tulajdonképpen a játékosok több mint fele 14-15 éves. Igazából semmi nehézséget nem okozott a beilleszkedésük, mivel a tavalyi szezonban már többen játszottak az ifi csapatban, a néhány ifjabb pedig lelkesen, lendületesen kapcsolódott bele a munkába. Szerencsére a csapat olyan játékosokból áll, akik nyitottak, elfogadóak és segítik egymást.

Milyen tavaszi szezonra számítasz?

Pontszám tekintetében többet akarunk szerezni, a játékban mind egyénileg, mind csapatszinten fejlődni akarunk. Szurkolóinkat jó játékkal, küzdőszellemű csapattal szeretnénk megörvendeztetni.

Köszönöm a beszélgetést! Jó pihenést! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok Neked és a Csapatnak!

Köszönjük szépen! Csapatom, és a magam nevében is szeretnék boldog, szeretetteljes ünnepeket kívánni minden kedves szurkolónknak! Találkozunk 2019-ben!