Beszélgetés Sziva- Balogh Piroskával a Marcali VSZSE vezetőedzőjével …

Hogy készültök a kurta-furcsa 2019/2020 -as szezon után az idei megmérettetésre?

Minden bajnoki szezon sok nehézséggel kezdődik. Játékosok jönnek, mennek. Nehéz évről-évre megújulni, csapatot építeni. Ez idén sem lesz másként.

A legfontosabb talán az, hogy továbbra is az NB.II-es Bajnokságban folytathatjuk a szereplést. A tavalyi év hullámvasúthoz volt leginkább hasonlítható. A covid sajnos nem kímélte csapatunkat sem. Az utolsó 2-3 mérkőzésen tudtunk teljes csapattal kiállni.

Kik távoztak? Kik jöttek a keretbe?

Idén szükségessé vált, hogy a tehetséges ifjúsági játékosokból álló 16-18 éves lányok a felnőtt csapat kerettagjaként szerepeljenek. Ugyanis a felnőttjátékosok létszáma lecsökkent, illetve minden egyesület életében el kell jönnie annak a pillanatnak, hogy a fiatal kézilabdázókat beépítse a felnőtt csapatba. Öt meghatározó játékos egyéb okból kifolyólag távozott tőlünk. Kovalszki Beatrix, Bozsók Dóra, Gaál Virág, Megyeri Zsófi, Szvoboda Szelina.

Vannak visszatérő játékosaink, mint Urbán Edina, aki a gyermekáldást követően vállalta a hazai mérkőzéseken való szereplést. Müller Márta, aki hosszú idő után újra megpróbálja a játékot.

Mikor kezdtétek a felkészülést? Mi a további menetrend?

Augusztus 2.-án kezdtük meg a felkészülést heti 2 edzéssel. Azt gondolom, hogy zökkenőmentesen zajlott a munka.


Edzőmérkőzések, felkészülési torna:

2021. 08.18. NAGYATÁD – MARCALI

2021.08.29.-én ZALASZENTGRÓT FELKÉSZÜLÉSI TORNA

2021. 09.07. MARCALI- NAGYATÁD

2021. 09. 09. MARCALI- PEAC

Szeptember 25. -én lessz az első hazai mérkőzésünk az elmúlt szezonban még NBI/B -s Szekszárdi FGKC ellen.

Hogy áll össze jelenleg a felnőtt keret?

Felnőtt csapat játékoskerete: Krajczár Ibolya /kapus/, Zóka-Győri Viktória, /kapus/, Duzsik Nikolett, Szabadi Szimonetta, Dombóvári Dóra, Urbán Edina, Müller Márta, Buzás Dorottya, Légrádi Emese, Németh Zsóka, Borbély Bori, Hennel Bora, Palacskó Zorka, Pusztai Lili, Kisgyura Száva, Skellecz Dorka, Sziva-Balogh Piroska/ játékos –edző/

Pillanatnyilag ezzel a kerettel készülünk a bajnokságra, ami az átalakult, NB. I.B –ből kiesett csapatokkal erősödött. Célunk a tisztességes helytállás, a kiesés elkerülése lesz. Ehhez szükség lesz a bennünket támogató, bíztató, szurkolótáborunk segítségére is!

Köszönöm! Hajrá VSZSE!