Dobogón zárta az őszt, felsőházba jutott az U15 kézis csapatunk…

A Marcali VSZSE serdülő csapatának vezetését idén ősszel vette át Péterné Senoha Viktória, aki volt a VSZSE és az NBI/B győri ETO játékosa is. Dolgozott az ETO utánpótlásában, „C” licenszes edző, tanító a Mikszáthban. Ma játszották le a 10. egyben alapszakaszt záró mérkőzésüket Hévízen. Telefonon kértem az ősz értékelésére.

Gratulálok! Felsőházba jutott a csapatunk! Ismerve az előzményeket, nyugodtan kijelenthetem nagyszerű eredmény! Arra kérlek, foglald össze ezt a nagyszerű őszt.

Szeptemberben, mikor átvettem a csapatot, sokadik edzője lettem a lányoknak, tudtam, hogy sok megpróbáltatással állunk szemben. A lányok nagyszerű hozzáállással, a győzelem ízét megérezve egyre jobb teljesítményt nyújtottak. A 10 mérkőzésünkből hatot megnyertünk. Ez egy nagyszerű teljesítmény, hiszen szinte az alapokkal kellett kezdenünk.

Nagyon boldog vagyok, hogy a lányok ilyen teljesítményre voltak képesek! Bejutottunk a rájátszásba, tavasszal már ott kell helytállnunk!

capture 20211121 154324 tabella
hazi gl

A benevezett csapat: Barnaki Bianka, Buzás Hanna, Fehér Kíra, Hollósi Laura, Horváth Dominika, Kisgyura Léna, Kiss Jázmin, Klotz Lara, Komlódi Hanna, Németh Lili, Niklai Hóvirág, Szabó Nóra Luca, továbbiakban a csapat tagja: Rigó Melani

cats2
244314455 4522152027899688 4976826575063918932 n lead

Hogy készültök a rájátszásra?

A Szombathelyi KKA, Répcelaki SE, KK AJKA, Rinyamenti KC SE, GÓNA SZKKE, Marcali VSZSE alkotja a felsőházat. Az alapszakasz eredményeit nem visszük tovább, tehát mindenki a nulláról kezd. Ott még nehezebb dolgunk lesz hiszen, sikeres, jól összeszokott csapatokkal kell felvennünk a versenyt. A rájátszásban a csapatok oda-visszavágót játszanak egymás ellen és a végére kialakult rangsor határozza majd meg a továbbiakat.

Kemény edzésekkel fogunk készülni arra, hogy tisztességgel helyt álljunk. A fejemben már összeraktam, mi az, amit gyakorolnunk kell. Nagyon sok technikai munkát kell végeznünk… kezdve a labdavezetéstől, a cselezésig, a labdaátadásig és sorolhatnám. Komplett játékelemeket kell gyakorolnunk, új figurákat kell megtanulnunk. Erősítenünk kell az állóképességünket a tavaszi fordulóig (március eleje) hátra lévő időben.

Olyan teljesítményt kell hoznunk tavasszal, hogy ne kelljen szégyenkezve elsomfordálnunk a meccsekről. Nagyon nagy a lemaradásunk, azon leszünk, hogy pótoljunk a hiányosságainkat, amit csak lehet.

Nagyon pozitív változás a csapatnál, hogy a lányoknak is van elvárása már saját magukkal szemben: a jó szereplés, a tisztes helytállás!

A játékos létszám rendben van?

Tulajdonképpen ma fordult elő először, hogy kevesen voltunk a mérkőzéseken, így mindenkire nagy terhelés hárult. Azt érzem, hogy szükségünk van új játékosokra is, azért, hogy a későbbiekben ne forduljon elő ilyen eset.

Összességében maximálisan elégedett vagyok a jelenlegi csapat minden egyes tagjával, ügyesen szerepeltek és meneteltek előre az őszi időszakban.

Gratulálok! És sok sikert a jövőre!