Győzött a junior, kikapott a felnőtt csapat Budaörsön …

Ma játszották le a Marcali VSZSE csapatai a női kézilabda NBI/B bajnokság 8. fordulóját Budaörsön. Felnőtt csapatunk sajnos csak egy tisztes helytállásra volt képes. Több játékosunk betegségből épen felépülve lépett pályára, illetve a Bea sérülés miatt nem játszhatott ma. Eredmény: Budaörs-Érdi VSE II – Marcali VSZSE 31:21 (16:11)

Balogh Bea nyilatkozata:

A Budaörs egy nagyon jó csapat, a tabellán jóval előttünk vannak, harmadikak jelenleg. Már a mérkőzés elején lehetett látni, hogy fizikálisan elég jól állnak … tehát magasak voltak erősek, és nagyon gyorsak. Ennek ellenre én azt gondolom, hogy az első félidőben nagyon jól tartottuk magunkat, egészen a 21. percig, ott kezdtek ellépni tőlünk. De a félidei 16:11 egy viszonylag jó eredménynek mondható ez ellen a csapat ellen.

A második félidőben viszont, részben azért mert elég foghíjasan voltunk ezen a mérkőzésen is. A Dudi (Gácser Klaudia)a betegsége miatt nem volt 100% -os, ezért nagyon keveset tudtam játszatni, és hát a Pirike (Balogh Piroska) is még csak lábadozott a múlt hétvégi betegségéből, Ő sem volt képes a 100 % -os teljesítményre. Ezért a variációs lehetőségeim meglehetősen szűkre szabottak voltak.

Próbáltuk a második félidőben is tartani magunkat, voltak megvillanásaink, amikor egy kicsit feljebb tudtunk jönni. De hát támadásban ezek ellen a magas lányok ellen nem nagyon tudtunk érvényesülni, és ahogy megszerezték a labdát leindítottak minket. Nagyon gyorsak voltak.

Azt gondolom, hogy ez a 10 gól különbség egy tisztes vereség, most ebben a helyzetben erre voltunk képesek.

Junior csapatunk remekelt! Újabb győzelmével már hat pontja van a bajnokságban! A bajnokság minden bizonnyal legfiatalabb átlagéletkorú csapta, a vártnál jobban teljesít megítélésem szerint. 14-15 éves lányaink nagyon „kicsiknek” számítanak a mezőnyben. Minden csapatnál van korunkbeli játékos, de jóval több az idősebb, erősebb, tapasztaltabb lány ellenfeleinknél. Nálunk csak a Hanusz Bogi és a Bors Kriszta az „öreg” a 16 évükkel, ami még az Ő esetükben is csak ifi korcsoport! Gratulálok!

Jövő héten a Tököl lesz az ellenfél, ha sokan jönnek szurkolni és a focis „bé-közép” is a segítségünkre siet, azt a meccset is megnyerhetjük, úgy gondolom! Hajrá Marcali!

Eredmény: Budaörs-Érdi VSE II – Marcali VSZSE 28:29 (12:18)

Balogh Bea nyilatkozata:

Én azt reméltem mindenképen a mérkőzés előtt, hogy újra két pontot szerez a csapatunk. A mérkőzés elején már érezni lehetett, hogy reális esély van erre. A csapat nagyon összeszedetten és ügyesen támadott, illetve védekezett. Elégedett voltam a kapusteljesítménnyel is. Az első félidőért csak dicsérni tudom a csapatot.

A második félidőben viszont egy kicsit visszaesett a védekezésünk, ebből következően nem tudtunk a lerohanásainkból gólt szerezni. A felállt fal ellen pedig elégé „szenvedtünk”. Ennek köszönhető, hogy a második félidőben fokozatosan ránk jött a Budaörs. Az a két-három gól előnyünk azért megvolt, de a végén még közelebb jöttek, ennek ellenére egyértelmű volt számomra, hogy mi voltunk a jobbak ezen a mérkőzésen.

A csapatból a Szabó Esztit kell kiemelnem, egymaga nyolc gólt dobott, nagyon ügyesen játszott megint.