II. Budapest Open Nemzetközi Ju-Jitsu Bajnokság – 2 aranyérem!

2019. április 13. – Budapest. Második alkalommal rendezte meg a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség a nyílt nemzetközi versenyét, melyre tíz ország versenyzői neveztek. Az MVSZSE Küzdősport Szakosztályából hat versenyző vett részt kilenc nevezéssel a kvalifikációs megmérettetésen. Minden versenyszámban és minden kategóriában dobogós helyen végeztek a marcaliak, amelyben neveztek!

Az eredmények:

Dudás Virág – Fighting System U21/-70 kg – I. helyezés
Takács Gergő– Fighting System U12/-34 kg – I. helyezés
Kustos Balázs– Fighting System U14/-40 kg – II. helyezés
Fülöp Rebeka – Ne Waza System U16/+63 kg – II. helyezés
Takács Anna – Ne Waza System U14/-48 kg – II. helyezés
Dudás Virág – Fighting System U18/-70 kg – III. helyezés
Dudás Virág – Ne Waza System U21/-70 kg – III. helyezés
Járfás Tamás – Ne Waza System U18/-66 kg – III. helyezés
Takács Gergő– Ne Waza System U12/+63 kg – III. helyezés

2 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzérem… A statisztika nem adja vissza azt a heroikus küzdelmet, amit a sportolóink a hétvégén teljesítettek! Ezen a versenyen MINDENKI bizonyítani akart (és kellett is neki) hiszen ez a verseny volt a belépő a közelgő Európa Bajnokságra, Európa Kupára és Világbajnokságra. Még nincsen kihirdetve hivatalosan, de Dudás Virág BIZTOSAN KVALIFIKÁLTA magát a 2019 Ju-Jitsu Világbajnokságra, melynek helyszíne: Abu-Dhabi (Egyesült Arab Emirátus) Időpontja: november 15. (Virág 2018-ban III. helyen végzett az Abu-Dhabi VB-n!)

A szakosztályunk nevében köszönetemet fejezem ki az Industrie Elektrik KFT-nek a versenyzőink utaztatásában nyújtott segítségért. Köszönet Alwin Meerkampnak a fotókért. Köszönet Sós Györgynek, a felkészülésben végzett segítségért, valamint Babai Botondnak, Gáspár Líviának, Kustos Veronikának a verseny rendezésében és szervezésében nyújtott munkájáért.

Nagy Róbert
edző

Képek!