Arra kértem Dombóvári Zoltánné Gyöngyit a Marcali VSZSE kézilabda szakosztályának vezetőjét, hogy foglalja össze a Marcali VSZSE 2023-2024 szezonjairól a tudnivalókat. Az alábbiakban az Ő írását olvashatják.

"Az előző bajnoki évben csapataink június közepén fejezték be a munkát, akkor voltak az utolsó edzések. A tavaly még U19-es lányok kezdik meg először a felkészülést augusztus 14-én a következő idényre, Szántó Angéla vezetésével. A megyei felnőtt bajnokságban mérettetik meg magukat.

A csapat átalakul a következő szezonra, ugyanis vannak távozók, akik közül néhányan egyetemen, illetve más város középiskolájában tanulnak tovább, mások pedig kézilabda nélkül képzelik el a jövőjüket.

A csapatba jönnek régi-új játékosok, akikről majd csak később szeretnék nyilatkozni. Továbbá utánpótlás játékosok is csatlakoznak a kerethez. A lányoknak öt hetük lesz arra, hogy ráhangolódjanak az előttük álló feladatokra. Sok sikert kívánok nekik.

Sziva-Balogh Piroska a Hévíz csapatában folytatja pályafutását, ott találta meg hosszútávú elképzelését. Köszönjük 20 éves munkáját. Sok sikert kívánunk neki.

Péterné Senoha Viktória csapata a következő idényben az U 14-es bajnokságban szerepel majd. Viki a tavalyi bajnokság során arra tanította játékosait, hogy minden mérkőzésen szívvel-lélekkel játszanak, s tudásuk legjavát nyújtsák. Jó kis csapat formálódott a kezei alatt. Augusztus végén kezdik az edzéseket, nagy feladatok várnak rájuk. Sok sikert kívánok nekik a mérkőzésekhez.

Légrádi-Pék Evelin 10-11 éves lányainak már tartott egy edzőtábort. Egy héten keresztül napi két edzésen vettek részt a játékosok, akik minden percét élvezték a foglalkozásoknak. A következő bajnoki évben U-11-es, illetve U12-es korosztályban indulnak a gyerekek. Szeptemberben kezdődik felkészülésük 30 fővel a sportcsarnokban. Sikeres idényt kívánok nekik.

Pék Petra tavaly a 8-9 éves lányoknak tartott edzést. Az őszi fordulókra a kislányok elkötelezettek lettek a kézilabda iránt. Volt sikerélményük, sorozatban lőtték a gólokat. Köszönjük a szülők segítségét, akik a pálya széléről biztatták gyermekeiket, támogatva az edzőt és a csapatot is. Petra is tartott egyhetes edzőtábort játékosainak a sportcsarnokban, amit a gyerekek a meleg ellenére is nagyon élveztek. Ők U9-ben, valamint U10-ben indulnak a 2023/2024-es bajnoki szezonban. További sikereket kívánok az edzőnek és csapatainak.

Balogh Viktória a kisiskolás bajnokságban szereplő 8 éveseket edzette, akikkel folytatja a munkát. Ők is az U9-ben indulnak, hiszen ebben a korosztályban sok kislány kézilabdázik, s így tudunk több játéklehetőséget biztosítani számunkra. Náluk is szeptemberben kezdődnek az edzések. Sikeres évet kívánok.

Visszatér egyesületünkhöz Czippán Renáta, aki elsős tanítványaival kezdi meg a munkát. Sok sikert és jó felkészülést kívánok neki és játékosainak.

Idén lesz 30 éves a sportcsarnok és egyesületünk is. Méltón szeretnénk megünnepelni ezt a jubileumot."

Köszönöm és sok sikert kívánok!