A Marcali VSZSE női kézilabda csapata a 2023/2024-es bajnoki évben a Baranya-Somogy Vármegyei bajnokságban szerepel.

Azonban mielőtt erről beszélnénk, említést kell tennünk a tavalyi szezonról. Nehéz örökséget vett át tavalyi csapatunk, hiszen az azt megelőző évben megnyertük a III. osztályú U19-es bajnokságot.

Tanulmányok miatt 6 játékos távozott a klubtól, helyükre négy új ember érkezett az U15-ös csapatból. Ellenfeleink játékoskerete ellenben alig változott. A lányok sokat áldoztak azért, hogy megálljuk a helyünket. Többen vidéken tanultak, tanulnak (egyetemen, középiskolában), mégis vállalták az edzéseket és a meccseket.

A helyben tanulók is megtettek mindent annak érdekében, hogy részt vehessenek a foglalkozásokon és a hétvégi mérkőzéseken. Emellett a suliban is napról-napra eleget tettek az elvárásoknak. Hétről-hétre fejlődtünk, azonban néha jól jött volna egy kis szerencse ahhoz, hogy jobban teljesítsünk. Egy-két csapattársunkat sérülések, betegségek is akadályozták a jobb teljesítmény elérésében. Gyöngyi az egész év során sokat fáradozott azon, hogy nekünk csak a játékra kelljen koncentrálnunk.

Összességében, külső szemmel nézve, nem zártunk eredményes évet. Mi azonban tudtuk, hogy mennyi munka, kitartás, hétről-hétre történő „újrakezdés” rejlett a teljesítményünk mögött. Büszke voltam, vagyok a lányokra, hogy kitartottak, s végig csinálták a cseppet sem könnyű bajnoki évet.

Csapattagok a 2022/2023-as bajnoki évben: Komlódi Hanna, Szabó Kiara, Novák Viktória (kapusok); Barnaki Bianka, Benkő Szonja, Buzás Hanna, Horváth Dominika, Kisgyura Száva, Légrádi Emese, Mika Sára, Palacskó Zorka, Skellecz Dorka, Szabó Emese, Szabó Nóra, Szilágyi Lilla (mezőnyjátékosok).

Most néhány szó az idei bajnokságról. A 2022/2023-as szezon után is 6 játékos fejezte be nálunk a kézilabdát. Név szerint: Barnaki Bianka, Buzás Hanna, Kisgyura Száva, Mika Sára, Novák Viktória, Szabó Nóra. Azonban most csak Temesfalvi Anna vállalta a magasabb korosztályban történő versenyzést. A többiek – Mesi, Zorka, Dorka, Lilla, Kiara, Hanna, Szonja, Emese, Dominika – ebben az évben is rendelkezésemre állnak.

Gyöngyi kitartó munkájának köszönhető, hogy Hennel Bora és Megyeri Zsófi visszatért hozzánk. Rácz Luca évekkel ezelőtt már volt játékosom, most ismét a csapatomat erősíti. Gulyás Réka szintén visszatérő, ő a középiskolai tanulmányai alatt Bogláron játszott.

A felkészülésünk másként alakult, mint a korábbi években megszokott volt. Egy hétig tudtunk napi két edzést tartani, majd napi egyet és augusztus 28-tól áttértünk a szokásos heti három foglalkozásra. A lányok nagyon jól dolgoztak, lelkesek, jó a hangulat a csapatban. Bizakodva és izgalommal telve várjuk a szombati első fordulót, ahol Pécsvárad csapatát fogadjuk.