Innovatív eszközbeszerzés megvalósítása a Marcali VSZSE szervezésében

Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00082

Kedvezményezett neve: Marcali Város Szabadidő és Sportegyesület

Szerződött támogatás összege: 7.984.490 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Tervezett fizikai befejezés dátuma: 2019.12.15.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja olyan innovatív eszközök beszerzése, melyek segítségével nagymértékben javulnak a város köztereinek, rendezvényeinek helyszínei. E cél elérése érdekében kültéri mobil ledfal, árusító faházak, karácsonyi fények beszerzését tervezzük.

A beruházás megvalósulásával a városlakókat, valamint az ide érkező turisták kívánjuk a közösségi terek igénybevételére ösztönözni, melynek segítségével a várost élettel tudjuk megtölteni.

További cél, hogy ezen terek közösségi rendezvények helyszínévé váljanak és lehetőséget teremtsenek a helyi kis- és középvállalkozásoknak termékeikkel történő megjelenésre (Pl.: karácsonyi vásár, borkóstoló, fazekas kiállítás, főzőversenyek, kulturális és sportfesztiválok, utca könyvtár, túraútvonalak pontjai,stb.).

Cél a városi rendezvények színvonalának emelése, attraktívabbá tétele. Például a Karácsonyi vásár során egységes faházakban történhet az árusítás, és közben a háttérben interaktív led fal segítségével mesék, koncertek, egyéb videók futnak, színesebbé és hangulatosabbá téve az egész teret és rendezvényt is egyben. Mindezt karácsonyi fényekkel díszesítve hatványozottabb rendezvény kaphatunk. De más rendezvények esetén is (pl. sport és kulturális rendezvények) a rendezvény előtt, közben és utána is kiválóan használható lenne egy mobil led fal, hiszen a rendezvény előtt népszerűsíti az eseményt, közben azt szélesebb körben teszi elérhetővé, és színesíti is, majd utána egyfajta emlékeztetőül szolgálhat. Így egy rendezvény több napos hatással is lehet a térségre.

A projekt keretében beszerzésre kerülő interaktív led fal mindenképpen innovatív elemnek számít, hiszen valós időben, 3D technológiával bármi (fotó, video, stb) megjeleníthető a felületén, növelve ezzel a rendezvények színvonalát.

A fejlesztés során az alábbi tevékenységek megvalósítását tervezzük:

1db kültéri mobil, interaktív, P10 felbontású speciális LED fal rendszer (200 cm magas, 200 cm széles) beszerzése. Laptopról, pc-ről vezérelhető. A LED fal 100×100 cm kabinetekből épül fel. Teljes felület: 4 m2. Kültéren és beltérben egyaránt használható, így a városi szabadtéri rendezvényeken (Künzelsau tér) és a Kiss László Városi Sportcsarnokban is.

5 db 2 x 2 méteres szimpla falú árusító faház beszerzése – árukiadó ablakkal (lehajtva árukiadó pultként funkcionál), oldalsó vagy hátsó ajtóval, fa padozattal, mahagóni, mogyoró vagy tölgy színű impregnáló lazúrral kezelt külső felülettel. Szép, igényes, színvonalas megoldás ráadásul gyorsan, könnyen össze- és szétszerelhető. Minden árusító célra alkalmas legyen szó ajándéktárgyak, forraltbor, puncs, streat food ételek kínálásáról, emellett egységes képet ad a rendezvényeknek.

Karácsonyi fények beszerzése, melyek advent időszakában kiemelik a közösségi teret, és csodálatos hangulatot biztosítanak a kapcsolódó rendezvényekhez.