Ju-Jitsu és Judo bemutató Nagybajomban

Meghívást kapott az MVSZSE Küzdősport Szakosztálya a Nagybajomi Csokonai Általános Iskolától. A május 27-i iskolai sportnap keretein belül judo és ju-jitsu bemutatóra kérték fel a marcali egyesületet.

Nagybajomban február óta vannak judo edzések. Adminisztrációs okok miatt a nagybajomi sportolók az MVSZSE színeiben vesznek részt a judo versenyeken.

Ebben az évben elkezdődött a felnőtt korúaknak ju-jitsu oktatása Nagybajomban. Kaiso Vlado Schmidt mester által képviselt ju-jitsu stílust egyre többen gyakorolják heti kettő alkalommal a somogyi városban.

A pénteki demonstráción két marcali fiatal: Hennel Bora és Fazekas Bálint tartott sikeres bemutatót.

A judo versenysport dobásaiból és leszorítás technikáiból tartottak egy rövid bemutatót, majd a ju-jitsu DUO SYSTEM önvédelmi versenyszám kombinációiból kaptak egy kis ízelítőt a nagybajomi diákok. A bemutatót követően a bátrabb gyerekek – akikben nem volt hiány – felléphettek a tatamira és néhány egyszerű judo technikát próbálhattak ki egymáson.

Minden bizonnyal a taglétszám emelkedni fog a bemutatót követően, hiszen nagyon sokan érdeklődtek mind a két küzdősport iránt.

Nagy Róbert
edző

További képek!