Ju-Jitsu – Vienna Open – Aranyérem Bécsből

2018. június 9-10-én Ausztria fővárosába, Bécsbe utazott az MVSZSE Küzdősport Szakosztályának hat sportolója. A hagyományosan megrendezésre kerülő kétnapos versenyen új versenyszámban is bemutatkoztak a marcaliak.

A Duo Show System versenyszámban eddig nem vettek részt MVSZSE sportolók nemzetközi versenyen. A bécsi verseny volt az első olyan helyszín, ahol akrobatikus mutatványokkal színesített ju-jitsu technikák sorozatát kellett bemutatnia a versenyző párosnak – egy általuk kitalált és koreografált „történetben”. A show elemeit Dudás Virág és Fülöp Rebeka önállóan állították össze, ami számomra – mint edzőnek – sokkal többet jelent bármilyen dobogós helyezésnél!

Az eredmények:

Fülöp Rebeka Ne Waza System lány U15/-63 kg – I. helyezés
Fölöp Rebeka – Dudás Virág Duo Show System U18 – II. helyezés
Dudás Virág Ne Waza System lány U18/-63 kg – II. helyezés
Kutor Laura Fighting System lány U15/-52 kg – II. helyezés
Takács Gergő Ne Waza System fiú U12/-30 kg – II. helyezés
Takács Gergő Fighting System fiú U12/-30 kg – II. helyezés
Kustos Balázs Fighting System fiú U15/-37 kg – III. helyezés
Dudás Virág Fighting System lány U18/-70 kg – IV. helyezés
Gáspár Lívia Ne Waza System Senior nő -62 kg – V. helyezés

A versenynapok közötti időben jólesett a frissítő fürdés egy Bécshez közeli tóban, és a zárónap után beültünk a csarnok melletti étterembe egy jól megérdemelt szusi tálra.

Köszönöm Marcali Város Önkormányzatának támogatását, hogy a versenyzőink részt tudtak venni ezen a nemzetközi versenyen is. Köszönet illeti Takács Gábort, hogy részt vállalt a versenyzők utaztatásában (és fotózásában!), valamint azt a magát megnevezni nem kívánó osztrák állampolgárt, aki immár harmadik alkalommal támogatta az MVSZSE KSZ sportolóinak versenyzését a bécsi versenyeken.

Következő versenyállomásunk: Siófok Grappling Bajnokság június 30.

Nagy Róbert
edző