Készülnek a kézilabdás lányok. Beszélgetés Sziva-Balogh Piroskával a Marcali VSZSSE vezetőedzőjével …

Elmúlt egy katasztrofális év és 2021 sem indul igazán jól. Tudom már elkezdtétek a felkészülést a bajnokságra. Nagyon komoly terhelés előtt álltok hiszen most tavasszal kell lejátszanotok az őszről elhalasztott négy mérkőzéseteket. Arra kérlek tájékoztass minket a jelenlegi helyzetről.

vszse 2021 01

A csapat már nagyon várta, hogy elkezdődjenek az edzések, nagyon hosszú volt ez a kényszerpihenő mindenkinek. Szinte úgy kezdtük az alapozást mintha augusztus lenne. A csapat létszám az megfelelő, mert az ifi játékosokat, – akik óriási szerepet játszanak a felnőtt csapat eredményességét illetően -, elengedték a szülők, velük közösen kezdtük a felkészülést. Ha egy kicsit visszatekintünk az őszi szezonra és az elmaradt mérkőzéseinkre, azokból talán a Pécs elleni mérkőzés volt az amin nem nekünk állt a zászló a pontvadászatban. De a másik három meccsről azt gondolom, hogy nyerhető mérkőzések lettek volna.

Elhalasztották a Marcali VSZSE – Tungsram SE Nagykanizsa (11.08); Marcali VSZSE – PEAC (11.22); BBSC Balatonboglár – Marcali VSZSE (11.28); Marcali VSZSE – Bajnok DSE Nemesvámos (12.05) mérkőzéseket.

Három hazai meccs is lett volna. Ha az őszi „záró” helyezésünket nézzük a tabellán 7. hely 6 ponttal nem igazán ideális, de ha azt nézzük, hogy mi csak 7 meccset tudtunk játszani, és volt csapat, aki 10 mérkőzést abszolvált, akkor azért az a 7. hely nem rossz. Remélem az elmaradt mérkőzéseken sikerül nyerni, ezáltal sikerül a pontgyűjtés!

Nehéz tavasz áll előttünk mert a csapatnak 15 mérkőzése lesz – reményeink szerint. Fizikálisan helyt kell állnunk. A felkészülésre nem sok időnk maradt hiszen február 13-án Hévízzel játszunk, ami mindig rangadó számunkra. Vissza kell szereznünk az erőnlétünket, és a labdás dolgokat is át kell venni. Tulajdonképpen újra fel kell építenünk magunkat, bár kiadott edzésterv alapján egyénileg otthon kaptak feladatot a lányok, a termi edzések nehezen pótolhatók.

Ahogy említetted a középmezőnyben fordultunk a 7. helyen, úgy, hogy már két csapat is tudott 10 mérkőzést játszani. Idén már volt egy elmaradt mérkőzés pótolva, 23-án a Siófok megverte otthon a BVSC-Zugló csapatát. Milyen helyezésre számítasz a bajnokság végére? (Elkészült a menetrend itt elérhető! Sajnos a járvány miatt továbbra is zárt kapusok a mérkőzések!)

Én szeptemberben is azt mondtam, hogy az első öt hely valamelyikét kell elérnünk, és szerintem ez a csapat képes rá! Mindenképpen a felsőház a cél!

Van változás a csapatban?

Kapusainknál Krajczár Ibi, Zóka-Győri Viktória, Szvoboda Szelire számíthatok. Nagyon örülök a fiataloknak, hogy velünk edzenek és az ő beépítésüket a játékunkba kiemelt feladatnak tartom! Sajnos a Kuti Melitta térdsérülését még mindig nem sikerült megműteni, és Dombóvári Dóra térde sincs még teljesen rendben, gyógytornára jár, ők sajnos nem tudják elkezdeni velünk a bajnokságot.

Tehát február 13. -án kezdünk a Hévíz ellen, zárt kapus mérkőzéssel. Mire számítasz?

Sajnos nézők nélküli mérkőzés lesz … nagyon fog hiányozni nekünk a hazai szurkolótábor! A bajnokságban sehol sincs több száz fős nézősereg, csak Marcaliban … nagyon sokszor átsegítettek már bennünket a holtpontokon.

Nehéz mérkőzés lesz, egy örök rivális ellen! Szeptemberben kikaptunk Hévízen … szeretnénk revansot venni! 9 hazai mérkőzésünk lesz tavasszal, remélem néhány hét múlva újra együtt lehetünk a közönségünkkel! De sajnos az a lehetőség is fenn áll, hogy ebben a bajnokságban már nem lesz nyilvános mérkőzés.

Van egy U12 -es leány csapatod is. Velük mi a helyzet?

Megszenvedik ők is ezt a szituációt. Rengeteg mérkőzésük elmaradt az ősszel. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen tudunk teremben edzeni! Sok csapat nem tud teremben készülni. Az MKSZ kiírta a bajnokságot, de ahogy az edzőtársaimtól hallom nem változott a helyzet. A járvány miatt a szülők edzésre igen, de mérkőzésre nem engedik a gyerekeket. Szerencsére nálunk nincs ilyen probléma.

Köszönöm a beszélgetést. Hajrá VSZSE!