KÉZI NB.I/B. Vereséggel nyitott a Marcali

Mohácsi TE-Marcali VSZSE 26-23 (13-9)
Mohács, 500 néző.V.: Murvai-Buzogány, Szilvási. Marcali VSZSE: Győri – Balogh B. 7 /2/, Gácser 4 /1/, Pék P. 4, Major A. 6, Balogh P. 2, Balogh M. Csere: Krajczár (kapus), Hanusz, Fehér , Bors, Vajai, Sütő, Kollár.Edző: Balogh Beatrix Jók: Győri, Balogh B, Balogh P, Pék P, Major A.

 

A tavalyi bajnok otthonában kezdte az idényt a Marcali VSZSE NBI/B-s női kézilabda csapata. A somogyiak kiválóan védekeztek, Győri Ágnes a kapuban bravúrok sorozatát mutatta be, egy-két gól különbség volt a csapatok között a hazaiak javára. A félidő végére a vendégek a szinte állandó emberhátrányos játékban elfáradtak, így kialakult a szünetre az addigi legnagyobb különbség. A folytatásban a Duna-partiak lendületes játékkal 17-10-re elhúztak, ekkor eldőlni látszott a találkozó. Balogh Beatrix együttese viszont nem adta fel, sorozatos kapusbravúrokkal és eredményes támadás-befejezésekkel hatalmas küzdelemben 18-16-ra, majd 22-21-re is megközelítette vendéglátóját a somogyi hölgykoszorú.

 

A szinte állandósuló emberhátrány ismét rengeteg energiát vett ki Balogh Piroskáékból, a mérkőzés végén egy-egy rossz döntés három gólosra növelte a hátrányt. A jelentősen megfiatalított somogyiak a hazai szurkolótábor elismerése mellett vonultak az öltözőbe.