Kozármisleny SE – Marcali VSZSE OSB leány kézilabda 13-28 (10-15)

A kilencedik fordulót játszotta az Országos Serdülő Bajnokságban, a Marcali VSZSE újonc, serdülő leány kézilabda csapata ma délben, Kozármislenyben. Csapatunk 15 gólos győzelmet aratott idegenben. Így már 3 győzelmünk és 6 vereségünk van a bajnokságban. Ebben az évben még 4 mérkőzése van a lányoknak, kétszer idegenben (Nagykanizsa, Siófok) illetve itthon játszunk a Tolnával és a Nagyatáddal. Hajrá Marcali! Hajrá lányok! Megkezdhetjük a felzárkózást!

Szántó Angéla nyilatkozata:

A mérkőzés első félidejében a csapatom talán egy kicsit túlzottan „vigyázott” a fiatalabb (1999-2000) hazai játékosokra. Nem adtuk meg a faultokat, ahogy szoktuk, ezért egy ideig ezért fej-fej mellett haladt a mérkőzés. Aztán a dolgok a helyükre kerültek, és volt egy időszak az első félidőben, amikor nyolc gólt dobtunk, miközben nem kaptunk egyet sem. Mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani, azoknak is akik kevesebbet játszottak bajnoki mérkőzésen.

Az 5+1 es védekezést gyakoroltuk, mert holnap Siófokon az ERIMA Országos Gyermek Bajnokság U14 csoportjában megyei döntőt játszanak a lányok, és ott ez követelmény. Ki tudtunk több védekezési variációt próbálni, és természetesen támadásban is többféle felállásban tudtunk játszani.

A második félidőben már „komolyabban” vettük a mérkőzést. A legtöbb gólt hetet, a Gergő Virág dobta, a Sárvári Kinga ötöt, négyet-négyet a Horváth Mira és a Buzás Dóri. A Preisendörfer Gréta hármat, a Horváth Fanni kettőt, a Jancsek Zsófi, a Kesztyűs Loretta illetve a Kővári Regi egyet-egyet.

Nagyon sok 7 méterest ítéltek ellenünk, összesen 11 –et. Persze nem voltunk durvák, gondolom a bírók is próbálták segíteni a kisebb lányokból álló ellenfelünket. Jellemző módon mi csak hármat kaptunk. De a kapusaink védtek több hétméterest, így csak hatot tudtak értékesíteni a megítélt 11 ből. Elégedett voltam a kapusokkal is! (Gerencsér Titanilla, Bódis Adrienn)