SPR 8146

Marcali VSZSE – Szentendrei NKE NBI/B junior kézilabda 24-35 (8-21)

A bajnokságban az ötödik helyen álló Szentendre látogatott el ma Marcaliba. Az utolsó hazai mérkőzésünkön kilenc gólos vereséget szenvedtünk egy jobb csapattól. Több hazai játékosnak ez volt az utolsó hazai szerepélése a junior csapatban. Szia lányok! Köszönöm a játékotokat!

Szántó Angéla nyilatkozata: “Ebben a bajnoki szezonban ez volt az utolsó hazai mérkőzésünk, amire úgy készültünk, hogy a tabellán jóval előttünk helyet foglaló Szentendrével megpróbálunk egy olyan mérkőzést játszani, amivel méltó módon búcsúzhatunk el a közönségünktől. Sajnos az első félidőben ezt nem sikerült megvalósítani. Igazából elégedett vagyok a félidő 13. percéig, mert addig fej-fej mellett ment a két csapat. Sajnos nekünk következett egy 7 perces gólszünet, ami megpecsételte az első félidő sorsát. Ezért alakult ki ez a nagyobb különbségű félidei eredmény. Aztán a szünetben megbeszéltük, hogy mit csináltunk rosszul, illetve mit kell ahhoz tennünk, hogy sokkal jobb eredményt érjünk el. A lányok a második félidőben betartottak minden utasítást, ezért a második félidőt sikerült két góllal megnyernünk. Ezért bántam nagyon az első félidei 7 perces kihagyást, a második félidővel meg vagyok elégedve.

Nem az volt a gond, hogy nem volt helyzetünk, hanem kapufát lőttünk, nem „okosan” lőttünk kapura, a kapus „beleugrált” a labdáinkba és néhány olyan labdát eladtunk, amiből ők gyorsan leindítottak minket és értékesítették is a helyzetet.

Mind a két kapus (Senoha Viktória, Bán-Farkas Dorottya) teljesítményével elégedett vagyok, mind a ketten fogtak ziccert és átlövést is. Hanusz Boglárka nyolc gólja nagyon fontos volt a csapatnak. Nagyon tetszett Ágoston Kitti beállós játéka, Kuti Betti bátor támadó játéka, ami 4 gólt eredményezett. Bors Kriszta és Omrai Olívia a szokásos módon „odatette magát”. Az irányítókról is néhány szót. Szecsődi Laura és Pozsgai Jusztina jól kiegészítették egymást. Attól függően melyikük volt fent a pályán, más volt a játék képe, de mindegyikük eredményesen játszott.

Több lánynak ez volt az utolsó junior mérkőzése hazai közönség előtt. Urbán Renátának, Pozsgai Jusztinának és Omrai Olíviának, mivel „kinőtték” ezt a korosztályt. Valószínűleg a Zizinek (Vajai Vincencia), Julcsinak (Pozsgai Júlia) és Rékának (Kollár Réka) is, hiszen ők továbbtanulnak más városban, s nem biztos, hogy belefér az idejükbe a kézilabda. Ők is megtettek mindent annak érdekében, hogy jó eredményt érjünk el. Tetszett a Réka megalkuvás nélküli játéka, Zizi védekezése, s Julcsi is eredményes volt, a második félidőben támadásban és védekezésben is jól teljesített.”

Képek!