Marcali VSZSE – VKL SE Győr ifi 15:19 (7:9)

Az első hazai mérkőzését játszotta ma ifi csapatunk, a második számú győri csapat ellen. A korban és testi erőben lányainkat jóval megelőző vendégcsapat ellen, egy jó mérkőzésen, tisztes vereséget szenvedtünk. Én a magam részéről nagyon bizakodó vagyok a jövőt illetően, ez a csapat alig néhányhete készül együtt, ez a szereplés arról győzött meg, hogy szép jövő áll a Marcali kézilabda előtt. Ismerve a cikkem írásakor a felnőtt csapat mai eredményét, a jelennel sincs semmi bajom! Na de inkább következzen a hozzáértő Szántó Angéla nyilatkozata!

 

„Elégedett vagyok, a 19 kapott gól az nagyon jó, mert egy ilyen fizikálisan erős, átlagéletkorában jóval idősebb csapattól, mint ez a mai Győr „csak” 19 gólt kapunk az azt jelzi, hogy a lányok a védekezésben nagyszerűt játszottak.

 

Megfogadták és megcsinálták azt, amit kértem tőlük. Jellemző a mérkőzésre, hogy 9 hétméteres gólt kaptunk! Tehát akcióból ez a Győr csak 10 gólt tudott dobni nekünk. A mérkőzéshez és az eredményhez az is hozzátartozik, hogy mi 3 hétméterest kihagytunk és voltak kapufáink is. Úgy gondolom, hogy mindenki kivétel nélkül megállta a helyét.

A második félidőben a serdülőcsapatból is játszattam a lányokat. Az 5-1 ben védekező Győr ellen úgy láttam a Larának (Szecsődi Laura) a mozgékonysága jobban érvényesül. Vannak sérültjeink, – például a Sütő Zsuzsi lába sincs teljesen rendben Őt igyekeztem kímélni -, ezért is muszáj volt védekezés – támadás cseréket csinálnom. Összességében elégedett vagyok.

Ki kell emelnem a koruk szerint is ifjúsági játékosaimat, mert egy nagyszerű csapatot alkotnak, és nagyon nagy szeretettel fogadták a serdülő csapatból a „kicsiket”. A fiatalabb lányok pedig nagyon akarnak, nagyon bátrak és kiválóan alkalmazkodnak!

Ezen a mérkőzésen is volt olyan serdülő játékos, aki élete első NBI/B –s mérkőzését játszotta, nagydolog ez! Tehát az Ágoston Kitti, a Kardos Evelin, Szecsődi Laura és a Szabó Eszter. Gratulálok a lányoknak! Mintanyian megállták a helyüket. Az Eszti 2 gólt, a Kitti és a Lara 1-1 gólt is dobott. Az Evi védő munkájával is elégedett vagyok.

Úgy gondolom, hogy nekünk még kell egy néhány hét hogy a támadásban is összeszokjunk, és megtudjuk csinálni azt amit tudunk. Várjuk, hogy az Omrai Olívia felépüljön a sérüléséből mert neki fontos szerepet szánok támadásban is védekezésben is.

Van egy jó hírem is, a Pozsgai Jusztina egyeztetni fogja tudni az egyetemi elfoglaltságait a kézilabdával, és így vissza tud jönni a csapathoz. Legalább heti egy edzésen, és a mérkőzések döntő többségében számíthatok rá.”  Képek!