Második hely a Kiss László Emléktornán…

Negyedik alkalommal rendezte meg a Marcali VSZSE Kézilabda Szakosztálya a Kiss László Emléktornát a sportcsarnokban. 2021 -ben sajnos nem sikerült megrendezni a tornát a COVID járvány miatt.

Eredeti szándék szerint négy csapat mérkőzött volna, de a Hévíz betegségek miatt lemondta a részvételt.

A Resolute Kézilabda Club Tapolca (Alsóörs) és az Ajka KK volt a Marcali VSZSE női kézilabdaszakosztályának vendége ma, a Kiss László Városi Sportcsarnokban. Vendégeink az NBII Észak-nyugati csoportjában szerepelnek, hasonló képességű csapatok mint a Marcali. 

combo removebg preview

Csapatunkban ma játszott először két vendégjátkos a NEKA -ból, Csendes Bella (kapus) és Papp Zsófi, Kurmai Panna lesz a harmadik játékos, aki segíti csapatunkat, Ö még beteg azért nem tudott rendelkezésünkre állni.

Az első mérkőzést az Alsóörs játszotta az Ajkával. Resolute KC Alsóörs – KK Ajka 24-36 (10-22).

Következett ez első mérkőzése a Marcali VSZSE csapatának az Ajka KK ellen. Ellenfelünk az észak-nyugati csoport középmezős csapata. Csapatunk: Krajczár Ibolya (k) Papp Zsófia (6) Palacskó Zorka, Pusztai Lili, Duzsik Niki (2) Skerlecz Dorka, Sziva-Balogh Piroska (4) Légrádi Emese (2), Urbán Edina, Borbély Bori, Zóka-Győri Viktória (k) Szabadi Szimonetta (7), Hennel Bora (1), Dombóvári Dóra (15), Buzás Dorottya, Csendes Bella (k) összeállításban mérkőzött és egy nagyszerű mérkőzésen 37-33 (16-21) arányban legyőzte az ajkai vendégeinket. Hat gólos hátrányt ledolgozva, régen látott jó játékkal, nagyon akarva megérdemelten 4 góllal győzött csapatunk!

Rövid pihenőt követően következett az Alsóörs. Kikaptunk 41-36 arányban. Különösen a második félidőben látszott, hogy elfáradt a tavaszi alapozás közepén járó csapatunk. Az Alsóörs 4 gólos előnnyel fordult a második félidőre, ezt a hátrányt egyszer ledolgoztuk, de sajnos a félidő második felében rengeteget hibáztunk, és vereséget szenvedtünk. Én úgy gondolom, ha velük mérkőzünk először akkor legyőztük volna az Alsóörs csapatát. Jelenlegi állapotunkban a csapatunknak kevés volt a pihenő a két meccs között… nagyon sokat kivett a lányokból az Ajka elleni mérkőzés. Góllövőink az Alsóörs ellen: Papp Zsófi (1), Palacskó Zorka (1), Duzsik Nikolett (9), Sziva-Balogh Piroska (6), Légrádi Emese (3), Buzás Dorottya (2), Borbély Bori (2), Hennel Bora (2), Dombóvári Dóra (6), Szabadi Szimonetta (4)

A IV. Kiss László Emléktornát az KK Ajka nyerte , második lett a Marcali VSZSE, harmadik a Resolute Kézilabda Club Tapolca (Alsóörs)

Legjobb mezőnyjátékos: Rónai Diána (Alsóörs)
Legjobb kapus: Pálinkás Viktória (Ajka)
Gólkirálynő: Dombóvári Dóra (VSZSE)

Képek!