Meglepetés továbbjutás Siófokon!

Amikor besorolták a leányainkat a IV. korcsoportos kézilabda Diákolimpia megyei elődöntőjében a siófoki csoportba a házigazda Siófok, Vak Bottyán János Általános Iskola (Siófok KC) a Balatonboglár, Boglári Általános Iskola (NEKA) nem sok esélyt láttam a továbbjutásra.

 

Szerencsére a lányok és csapatvezetőjük Pék Evelin rácáfoltak a pesszimizmusomra és tovább jutottak a megyei döntőbe! Marcaliban lesz a megyei döntő, március 29 -én. A másik csoport majd csütörtökön játszik. Két csapat jut tovább a barcsi elődöntőből.

 

Résztvevők: Barcs, KSZC Dráva-völgye Középiskolája; Csurgó, Eötvös József Általános Iskola; Siófok, Beszédes József Általános Iskola, Nagyatád, Bárdos Lajos Sport Általános Iskola.

 

Nagyon nehéz dolgunk lesz a megyei megmérettetésen. Kőrmérkőzéses rendszerben dől el a továbbjutás. Első helyen szerintem a NEKA fog továbbjutni, de a második helyre – vigaszágon tovább mehetünk – akár oda is érhetünk! Hajrá VSzSE! Hajrá Marcali!

 

Pék Evelin értékelése:

 

Papírformát borítva jutott tovább a IV. Korcsoportos leány megyei elődöntőn csapatunk. A Siófokot 18:17-re verve, már a Boglár elleni (8 fő a NEKA) meccsre nyugodtan álltunk ki. Főleg azok játszottak, akik még frissebbek voltak. A “picik” szenzációs, bátor játékkal csak nyolccal maradtak alul, de egész meccsen négyen tartották őket. Ma igazi okos csapatmunka volt, az edző utasításait szinte szóról-szóra betartva. Büszke vagyok rájuk nagyon.