Megyebajnokságban indulnak a kosarasok, beszélgetés Horváth Péterrel

A 2019/2020-as szezonban a Somogy Megyei Kosárlabda-bajnokságban szerepeltek, hogyan jutottak erre a döntésre?

Marcaliban korábban volt már megyei bajnokságban szereplő csapat, akkor az idősebb játékosok az NB2-es, míg a fiatalok (16-20 év) a megyei bajnokságban szerepeltek, amely akkor kiváló volt, mondhatni hasznosabb, mint az utánpótlás bajnokságokban szerepelni.

Mára sajnos minket is elért a „kisvárosi probléma”, ami abban nyilvánul meg, hogy ugyan minden korosztályban van 2-3 ügyes játékosunk, melyek közül többen is alkalmasak lennének az NB2-es bajnokságra, ugyanakkor nem jönnek vissza Marcaliba, hanem valamelyik nagyvárosban, vagy külföldön helyezkednek el, mivel szerencsére értelmes fiatalok, általában diplomások.

A jelenlegi játékosállománnyal nem tudtuk vállalni az NB 2-es bajnokságot, mivel sokan nem vállalják a hosszú vidéki túrákat, így többször 5-6 játékossal vágtunk neki egy vidéki mérkőzésnek.

Az egyeztetések során a játékosok döntő többsége a megyei bajnokság mellett döntött, melyet a vezetőség támogatott, így a Somogy megyei bajnokságba neveztünk.

Milyen kerettel vágtok neki a szezonnak?

A játékoskeretet 18 fő alkotja, melyből azért lesz olyan, aki csak 1-2 meccsen tud majd a bajnokságban részt venni, azonban nekik is lehetőséget kívánunk biztosítani. A csapat korszerkezete eléggé szerteágazó, ugyanis középiskolás fiatalok, illetve 35 év feletti játékosok alkotják a keretet.

Mennyire ismeritek a megyei bajnokságot, mit vártok magatoktól?

Mivel régen szerepeltünk a megyei bajnokságban, ezért pontosan nem ismerjük a mezőnyt. Több játékost is ismerünk azonban a bajnokságból, róluk tudjuk, hogy kiváló játékosok, azaz tisztában vagyunk vele, hogy erős, és kiváló színvonalú a Somogy Megyei Bajnokság.

Konkrét célkitűzésünk nincsen, elsősorban azt szeretnénk elérni, hogy fiataljaink a felnőttek között is megállják a helyüket, és hosszú távon is biztosítani tudjuk a felnőtt csapatot Marcaliban.

Köszönöm a beszélgetést! Hajrá VSZSE!