Nagyszerű győzelem Szekszárdon!

A Marcali VSzSE serdülő leány kézilabda csapata tegnap Szekszárdon győzött a vendéglátó csapat ellen. Csapatunk a 7. helyen végzett a 14 csapatos „E” csoportban. Megbecsülendő helyezés ez számunkra, a hagyományosan erős dél dunántúli régióban.

Csoportunkban ez a 14 csapat mérkőzött: Csurgói NKC, GÓNA Lenti, Izzó SE (Nagykanizsa), Kozármisleny SE, Marcali VSZSE, Mohácsi TE, NEKA, Pécsváradi Spartacus SE, PSN ZRT (Pécs), Rinyamenti KC (Nagyatád), Siófok KTC KFT, Szekszárdi FGKC, Tamási KC, Tolna KC. 32 mérkőzést játszottak a lányok, következik a levezetés. Többen „kiöregednek” a serdülő korosztályból, ők a juniorban csatlakoznak a már ott játszó kortársaikhoz. Én pedig egy összefoglaló interjúra kérem majd Szántó Angélát a csapat edzőjét. Neki és csapatának gratulálok!

Szántó Angéla értékelése a Szekszárd elleni mérkőzésről:

A mérkőzés első félidejének eredménye is mutatja, hogy védekezésünk jól működött, Szeli is jól védett, viszont a támadásaink során kidolgozott helyzetek rendre kimaradtak – hol a kapus védett, hol a kapufa segítette az ellenfelünket.

A második félidőben összekaptuk magunkat, s 13 percen keresztül nem kaptunk gólt, helyzeteinket belőttük, így a félidő derekára kiegyenlítettünk. Utána még a Szekszárd átvette a vezetést, a 20. percben már 2 gól volt az előnyük. A csapat szenzációs utolsó 5 percet produkált, már a mérkőzés végéig nem kaptunk gólt, de mi háromszor is eredményesek tudtunk lenni, így alakult ki a végső eredmény.

Ez volt serdülő csapatunk utolsó bajnoki mérkőzése. Mind a küzdeni tudás, mind az egymásért, a győzelemért való harc végig olyan hangulatot teremtett a pályán és a kispadon is, hogy úgy éreztem – még akkor is, amikor az ellenfél ellépett tőlünk – itt, ma csak mi győzhetünk. Kimondhatatlanul jó érzés volt ma a Marcali csapat edzőjének lenni.

Köszönöm minden játékosomnak a mai nagyszerű élményt.

Gratulálok a lányoknak a győzelemhez!

Szekszárdi FGKC – Marcali VSzSE: 11-12 (8-3)
Góllövőink: Borbély Lili 4, Senoha Kitti, Gaál Virág 3-3, Jasek Dominika, Hajdu Henrietta 1-1.