Össz-harcművészeti szeminárium és WAKF központi övvizsga Marcaliban.

Az MVSZSE Küzdősport Szakosztálya november 11-én vasárnapra a Birkózócsarnokban össz-harcművészeti szemináriumot szervezett. A rendezvényen közel ötvenen vettek részt. Budapestről, Kaposvárról, Keszthelyről, Nagykanizsáról, Pápáról, Zalaegerszegről és több településről érkeztek sportolók, a harcművészet különböző stílusaiból. Képviseltette magát a kung-fu, a kyokushin karate, a kick-box, az MMA, kobudo és természetesen a ju-jitsu.

A szemináriumon Nagy Róbert (2. dan) ju-jitsu és kobudo foglalkozását Si Jo Márton László a Hong Lung Chuan Tao kung fu stílusalapító mesterének és Si Gung Kasza László kung fu mesternek a szemináriuma követte. Végh János (2. dan) a philippines arnis (a rövid bottokkal vívott harc) alaptechnikáiból tanított meg mozdulatokat a résztvevőknek. Horváth Ferenc (5. dan) a kick-box vizsgaanyagból mutatott be sorozatokat. Ez azért is hasznos volt a sportolóknak, mert a délig tartó szemináriumot a World All-Style Kickboxing Federation 2012-ben Magyarországon megrendezett utolsó előtti központi övvizsgája követte, melyen 7 sportoló vizsgázott. Marcaliból 3-an, Izsák Balázs, Pintér Róbert, Lisztes Károly vett részt az övizsgán.

A kyokushin karatéban elért eredményeiket elismerve Izsák Bálint 6. kyu, Pintér Róbert 3. kyu és Lisztes Károly szintén 3 kyu fokozatot szerezte meg all-style kick-boxból. A vizsga keménységére jellemző, hogy öt és fél órán keresztül zajlott – ami komoly fizikai állóképességet igényelt. A WAKF szervezettől Nagy Róbert bírói igazolványt és 3. dan (all-style kick-box) fokozatot szerzett, valamint azt a jogot, hogy az MVSZSE Küzdősport Szakosztálya felveheti a harcművészeti repertoárjába a sport karatét valamint a kick-boxot.

A szemináriumot a résztvevők és az oktatók kiválónak értékelték. A meghívott WAKF vezetőségi tagoknak felkeltette érdeklődését városunk „sportadottságai”. Marcaliban tett rövid séta és a város sportturisztikai lehetőségei alapján komolyan fontolgatják, hogy a 2013-as versenykiírások között szerepet kapjon városunk.

További képek!