OSB … Szekszárdi FGKC – Marcali VSZSE 23-22 (10-9)

Szekszárdra utaztak ma a VSZSE serülő kézilabdás lányai. Az Országos Serdülő Bajnokságban előttünk álló Szekszárdi Fekete Gólyák csapatával mérkőztek a alapszakasz 5. fordulójában. Kikaptak a lányaink egy góllal, eredmény Szekszárdi FGKC – Marcali VSZSE 23-22 (10-9) a mérkőzésről bővebben Szántó Angéla nyilatkozatában. Következik a Mohács, itthon november 3.-án 11 órakor Sportcsarnokban. Jöjjenek, szurkoljanak az egyre jobban összekovácsolódó fiatal serdülő csapatunknak!

Szántó Angéla nyilatkozata:

A mérkőzést úgy kezdtük, ahogyan azt előtte megbeszéltük. Mi vettük kezünkbe az irányítást. Később fej-fej mellett haladt a mérkőzés, és 10-9 es hazai vezetéssel mentünk az öltözőbe. A 10 kapott gól az nem volt rossz viszont a mi kilenc gólunk lehetett volna több. Egy kicsit enerváltan kezdtük a meccset, de ezen hamar túlléptünk.

A második félidőben, viszont ami mostanában sajnos jellemző ránk „bent maradtunk” az öltözőben. Ezért az ellenfél ötgólos előnyre tett szert. A csapat nem adta fel, küzdött és próbáltunk közelebb jönni a hazai csapathoz. De sajnos amikor „közelítettünk” akkor a bírók egy kicsit segítettek abban az ellenfelünknek, hogy ez ne sikerüljön. A második félidő 10 . percében már 5 gól volt a különbség (18-13). Időkérés után megbeszéltük, hogy mit kell tenni, és a lányok úgy játszottak ahogyan azt elvártam tőlük, így sikerült felzárkóznunk egy gólra a hazai csapathoz. Amikor épen szerettünk volna egyenlíteni akkor kaptunk egy vitatható 7 méterest amit a Szekszárd belőtt, így már csak az utósó másodpercekben lőtt gólunkkal csak a végeredményt tudtuk beállítani 23-22 a vége.

A csapatból a legtöbb gólt a Dóri lőtte ( Buzás Dorottya) 7 gólt, nagyszerűen ment neki szélről és indulásokból is a góllövés. A Dombóvári Dóra öt gólt dobott, a Horváth Mira négyet, a Jáger Lúcia a Horváth Fanni 3-3 gólt dobott.

Nagyon dicséretes volt a csapat küzdeni tudása, ahogyan egy öt gólos hátrányból feljöttek. Nem adták fel, végig hajtották a meccset. Ezt az akaratot, ezt a hozzáállást majd a későbbiekben remélem kamatoztatni fogjuk.