Szentendrei NKE – Marcali VSZSE női NBI/B felnőtt kézilabda 23-24 (11-17)

Szentendrei NKE – Marcali VSZSE női NBI/B kézilabda 23-24 Idegenben sikerült 2 pontot szereznie felnőtt kézilabda csapatunknak! Nagyon fontos két pont ez számunkra. Gratulálok a csapatnak!

Balogh Bea nyilatkozata:

A mérkőzés kezdete előtt az öltözőben arról beszéltem a lányokkal, hogy most idegenben mindenképpen próbáljuk megszerezni a két pontot. Rossz ómen volt, hogy eddig még Marcali csapatnak nem sikerült nyernie Szentendrén az elmúlt évek során. És ezt az „átkot” most megtörtük, sikerült nyerni a csapatnak, aminek nagyon örülök!

Nagyon jól kezdtük a meccset, elsősorban a védekezés szempontjából, hiszen csak 11 gólt kaptunk! Ha figyelembe vesszük az elmúlt idegenbeli mérkőzéseinket, a kapott gólok tekintetében, ahhoz képest nagyon jól teljesített a csapat. És igazából a támadó játékunk is nagyon jól működött.

A második félidő elején sajnos a támadójátékunk hibáiból – nem sikerült gólokkal befejezni a támadásunkat – felzárkózott a Szentendre, és folyamatosan 2 góllal követtek minket. A mérkőzés legvégén kellett egy kicsit izgulni, de akkor a Sziló (Bödör Szilvia) védett egy nagyot és ezzel nálunk maradhatott a két pont. Itt szeretném kiemelni a Szilót, aki jól védett, és nagyon fontos védései voltak.

Dicséretet érdemel az egész csapat, mert az első félidőben nagyon jól játszottak, a második félidőben pedig megint egy nagyon nagyot küzdöttünk. Akkor kevésbé volt szép a játékunk, inkább az akarat, a harcolni tudás volt az, ami mindenképpen dicséretet érdemel!

Kevésbé sikerült a junior csapatunk mérkőzése. A bajnokságban eddig hibátlan, öt mérkőzésből ötöt megnyerő hazai csapat legyőzte a fiatal csapatunkat. Szentendrei NKE – Marcali VSZSE női NBI/B junior kézilabda 41-29 (23-10).

Balogh Bea nyilatkozata:

Az ellenfelünk játékosai hatalmas fölényben voltak velünk szemben, a juniorjaikból négyen is kezdő emberek a felnőtt csapatukban. Ezek a játékosok játszották szinte végig a junior mérkőzést is. A mi lányaink egy nagyon komoly csapattal szemben maradtak alul. (Megnéztem a korábbi meccseiket … Szentendrei NKE – Mohácsi TE 42-22, de általában mindenkit jelentős különbséggel győztek le. VZ)

Az első félidőben egy kicsit megilletődötten kezdtünk, a támadásainkat nem igazán tudtuk gólokra váltani. A gyors lerohanás ment inkább, tehát ha nem kaptunk gólt, abból azért sikerült gólokat lőnünk. Illetve ha vesztettük el a labdát, abból ők büntettek villám gyorsan, nagyon gyors befejezéseik voltak.

A második félidőről mindenképpen úgy gondolom, jól játszottunk és ezt az eredmény is mutatja. Tudtunk lőni 19 gólt. És meg is nyertük a második félidőt. Nagy a különbség a két csapat között, ahogyan azt az eredmény is mutatja, de azt gondolom a második félidőben jól teljesítettünk.

Gratulálok a győzelemhez a felnőtt csapatnak, és a juniorok második félidős teljesítményéhez! Jövő héten megint idegenben játszunk a Ferencváros lesz csapataink ellenfele.

Képek a Facebok –ról Novográdecz Glóri volt az a nagyon ügyes aki még a buszon ülve – jönnek hazafelé – megtalálta!