Szombathelyen kezdődött a bajnoki szezon a kézilabdásoknak

A dobogóra is esélyes hazaiak ellen mind a két csapatunk kikapott. Nem számítottam más eredményre. Ez a realitás, úgy gondolom. Nem voltam a helyszínen, de a szombathelyi felkészülési tornán láttam a hazai csapatot két mérkőzésen is. Jobbak nálunk.
Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia – Marcali VSZSE: 34-22 (20-13)

Góllövőink: Szecsődi Laura 7; Mezőfi Brigitta 3; Sziva-Balogh Piroska 3; Tanai Bernadett 3; Urbán Edina 3; Gergely Lívia 2; Dudás Emese 1;

Breázu Márius értékelése:

A szombathelyi csapat jobb, mint a mienk, jobbak a lehetőségeik az igazolásra, mint nekünk, ez igaz volt az idei nyárra is, de a korábbi évekre is. Ennek ellenére nem eleve feltett kézzel mentünk ma Szombathelyre. Én azt mondom elég jól harcolt a csapatunk. Sajnos az első félidőben kaptunk 20 gólt, ami elég sok. Mindenki tudja, hogy a kispadunk elég rövid, és ha cserélünk 1-2-3 játékost akkor a játékunk nem ugyan az.

A hazai csapattal két hete játszottunk a felkészülési tornán. Akkor 9 góllal kaptunk ki, akkor is azt tapasztaltam és most is, hogy amikor már 7-8 góllal vezetett a hazai csapat a két bíró akkor is őket támogatta. Ma is így volt ez, és ez számomra egy elég kellemetlen meglepetés volt. Nem értem, hogy miért kell 7-8 gól különbségnél ennyire támogatni a hazai csapatot. A meccs végén nem is kezeltem a bírókkal, ami nagyon ritka eset nálam. De ha kezet fogok velük, akkor az egyenlő lett volna azzal, hogy elfogadom a bíráskodásukat. Hát nem. Ez számomra elfogadhatatlan volt.

Nekünk most az a dolgunk, hogy levonjuk a tanulságokat, és készüljünk a következő mérkőzésünkre.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia – Marcali VSZSE junior: 36-24 (19-9)

Góllövőink: Dudás Emese 8; Szecsődi Laura 7; Gergő Virág 4; Sárfi Anett 3; Horváth Zsanett 1; Hajdu Henrietta 1.

Breázu Márius értékelése:

Többet vártam a csapattól. A mérkőzés előtt elmondtam a lányoknak, hogy itt a lehetőség. Aki úgy érzi, hogy kevesebb lehetőséget kapott a felnőtt csapatban, annak most kell megmutatnia, hogy többre képes. De sajnos ez nem így volt. Azt pedig nagyon sajnálom, hogy a junior csapatban van 3-4 játékos, akit különösebben nem érdekel, hogy mi van a pályán. Nyerünk 10 góllal, vagy kikapunk 10 góllal az teljesen mindegy számukra. Ez nekem nagyon nem tetszik. Majd meglátjuk. Ez volt az első mérkőzésünk, van még 25 … remélem, ezen a közömbösségen változtatnak pozitív irányban.