Táboroztak a kézis lányok

Múlt pénteken ért véget a hagyományostól eltérő módon megtartott ötnapos kézilabda tábor. Az MVSZSE, kisiskolás bajnokságban szereplő U8-U9-U10-es igazolt kézilabdás leányai mellé, több újonc is csatlakozott, akik most ismerkedtek meg ennek a csodálatos játéknak az alapjaival.

A nagy érdeklődésre való tekintettel párhuzamosan folytak az edzések a Mikszáth- és a Noszlopy iskola tornatermében, sportpályáin. Két edző és két segítő foglalkozott a közel hatvan kézilabdázni vágyó gyermekkel, akik elmélyíthették és bővíthették az év során szerzett tapasztalataikat, tudásukat. Akik még nem ismerték ezt a sportot, betekintést nyertek a kézilabda játékba.

Az életkori sajátosságokat figyelembe véve napi két edzésen a koordinációs- és kondicionális képzés, az ügyesség fejlesztése és a játékra való hangolás volt a fő célunk. Az edzéseket a játszóházban és a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont medencéiben pihenhették ki a lelkes, egész héten keményen dolgozó sportolók. Jövőre is sok szeretettel várjuk a már aktív és leendő kézilabdásokat!

Légrádi-Pék Evelin, Pék Petra

Képek!