Tanai Berni újra a csapatban!

Ma este, Hévízen játssza le az utolsó felkészülési mérkőzését városunk női kézilabda csapata. Ma a serdülők edzését követően kértem Balogh Beát egy rövid esélylatolgatásra. Szombaton kezdődik az NBI/B –s bajnokság tavaszi fordulója.

Hogy sikerült a felkészülés a tavaszi szezonra?

Úgy gondolom a lehetőségeinkkel jól éltünk, megfelelő edzésszámmal végeztük el a tervezett munkát, és készültünk fel a tavaszi fordulóra. A csapaton belül változások történtek, örömmel mondhatom, hogy egyre többen, egyre több edzésen tudnak részt venni. Jobban, hatékonyabban tudtunk dolgozni. Több edzőmérkőzést játszottunk, talán ezekből lehetett volna több, de hát erre volt lehetőségünk. A lejátszott mérkőzések viszont jól szolgálták a felkészülést, és a csapat bíztató formát mutatott.

Vissza a változásokra. A Pék Petra távozott a csapattól. Jött a Tanai Berni, a Klász Karola ugye már a FŐNIX Kupán végig játszott, és egyre több edzésen tud részt venni a szülést követően a Pap Orsi. Majdnem teljesen felépült a súlyos sérüléséből a Bájhóber Noémi, ő is egyre többre tud vállalkozni. Sajnos az én sérülésem még nem jött rendbe, egyelőre nem tudok játszani.

A csapat szerkezetében tervezel változtatásokat?

Lesznek változások. A Pék Petra távozása miatt muszáj változtatnom. Őt sokat „használtam” irányító-átlövő poszton. Szerencsére jól képzett, tapasztalt, rutinos játékosok állnak a rendelkezésemre. Velük megtaláltuk a megoldást.

Elvárások?

Az őszi szakaszt értékelő nyilatkozatomban elmondtam, hogy nagyon remélem a sorsolásból adódóan – eggyel több hazai meccs – több pontot fogunk tudni összeszedni, mint ősszel. Olyan csapatok jönnek hozzánk, akikkel idegenben nagyon szoros mérkőzéseket játszottunk. Úgy gondolom, hazai pályán igenis hozni kell azokat a meccseket. Megítélésem szerint legalább nyolc pontot kell szereznünk a tavaszi szezonban.

Szombaton meccs. A Mohácsot fogadjuk … Nem egyszerű eset …

Igazából nekem velük szemben nincs rossz élményem, hiszen ősszel is velük játszottuk az első mérkőzésünket. Én egy kimondottan jó mérkőzésre emlékezem, ahol nagyon kevésen múlt, hogy nem mi nyertünk. Szombaton mindent megteszünk annak érdekében, hogy itthon, hazai pályán meglepetést okozzunk. Várjuk a kedves szurkolótáborunkat a mérkőzésre! Velük együtt sokra vagyunk képesek!

Köszönöm az interjút!