Továbbra is az NB I/B osztályban

A Marcali Város Szabadidő Sportegyesület női kézilabda szakosztálya a 2015/2016 évi NBI/B osztályú bajnokságot a 12. helyen zárta és ezzel jogot szerzett, hogy itt folytathassa a versenyzést az elkövetkezendőkben is.

Ez az egyszerű mondat, mely örömmel kell, hogy eltöltse a sportbarátokat, nem tudja megfelelően kifejezni azt az erőfeszítést, munkát, akaratot, amellyel ez a helyzet lehetővé vált. Az egy évvel ezelőtti rengeteg nyitott kérdés – kételyek a bent maradásról, játékos és edzőkérdés -, elég kétségessé tette a sikeres szereplésünket a bajnokságban. Sokan úgy gondolhatják, hogy a 12. helyezés nem nevezhető egyértelműen pozitívnak, de akik közelről élték át és beleláttak a nehézségekbe, másképp tudják értékelni.

Csoportunk a nagy egyesületek „árnyékcsapatainak” részvételével nagymértékben megerősödött, a kicsiktől a kiugró tehetségeket folyamatosan eligazolják. A hozzánk hasonló együttesekből hiányoznak a legideálisabb korú / 25-30 év / játékosok, akik a játék stabilitását tudnák biztosítani.

Problémáinkat év közben még tetézte, hogy sérülés és betegséghullám söpört végig a csapaton. Hosszabb-rövidebb időre kiszállt a játékból Urbán Edina, Dombóvári Dóra, Szecsődi Laura, Bárczi Kata és Borbély Lili.

Többen betegen és sérülten is vállalták a hétről –hétre történő megmérettetést. /Balog Bea, Mezőfi Brigitta, Novográdecz Glória, Szabó Eszter/ A sokszor szűkös játékosállományra még a junior mérkőzések terhe is rárakódott.

Helyzetünket Hanusz Boglárka visszaigazolása, valamint Tanai Bernadett és Szíva-Balogh Piroska második félévben történő visszatérése tette valamelyest könnyebbé. Nem csoda, hogy a velünk azonos súlycsoportba tartozó csapatokkal szemben a jó taktika és a fegyelmezett játék ellenére megszerezhető pontokat hullajtottunk el, amik megszerzésével könnyen a középmezőnyben végezhettünk volna.

A bajnokság végére nagy fejlődést lehetett felfedezni a játékunkban, amelyek közül a védekezés látványos javulása volt a legszembetűnőbb. Dr. Woth Péter edző munkája ekkorra kezdett beérni.

Alapvető célunkat, a bent maradást elértük. Köszönet illet mindenkit, aki a saját részéről hozzátett valamit a sikerért. A már említetteken kívül ennek aktív részese volt még Bödör Szilvia, Bán-Farkas Dorottya, Telkes Éva Rebeka, Pamuki Alexa, Gergő Virág, Horváth Mirella, Sárfi Anett, és Szántó Angéla edző serdülő korú játékosai, akik a junior, de már a felnőtt csapatban is letették a névjegyüket./Gaál Milla, Hajdú Henrietta, Kuti Melitta, Senoha Kitti, Álmos Eszter / Köszönjük kitartó nézőinknek is a bíztatást, szurkolásuk is hozzájárult a jó hangulatú hazai mérkőzésekhez.

A következő év is számtalan nehézséget rejt magában. Érettségiző játékosaink továbbtanulnak, többen családi és más okból távoznak egyesületünkből.

Célunk, hogy városunknak továbbra is NB I/B osztályú kézilabda csapata legyen, kiszolgálva szurkolóinkat, támogatóinkat és meg szeretnénk tartani a lehetőséget a 140 utánpótlásban szereplő gyermekünknek a megfelelő szintű sportolásra.

Marcali, 2016. 05. 18.

Kiss László
a Marcali VSZSE Elnöke