Szanto Angela

Véget ért az őszi szezon a junior kézilabda bajnokságban. Beszélgetés Szántó Angélával a csapat edzőjével.

Az elmúlt szezont értékelő nyilatkozatában „előre vetítetted” a várhatóan gyengébb szerepléseteket. Több meghatározó játékosod távozott a csapatból. Voltak, akik kiöregedtek és voltak, akik munka vagy tanulás miatt távoztak. Egy teljesen új szerkezetű csapattal kellett nekivágnotok a bajnoki idénynek. Egy kisebb létszámú, és megítélésem szerint erősebb NBI/b -s bajnokságban az utolsó előtti helyen állunk, két pontot szerezve. Arra kérlek, foglald össze olvasóinknak az őszi szezont.

Az ifjúsági csapat háza táján nem szokatlan, hogy minden évben új csapattal kell nekivágnunk a bajnokságnak. Ekkora változás azonban nem volt az évek során, mint most. Szinte egy kezdő csapatra való játékos távozott augusztus végéig. A serdülő csapatból többen vállalták a játékot a junior bajnokságban is, így velük kiegészülve kezdtünk neki a küzdelmeknek.

A csapatba érkezett még Hanusz Boglárka Csurgóról, aki meghatározó játékosa lett együttesünknek. Pozsgai Jusztina is tudta vállalni a játékot egyetemi tanulmányai mellett. A bajnokság során többen sérüléssel bajlódtak, Omrai Olívia, akire a védekezésben számítunk, sajnos csak néhány mérkőzésen léphetett pályára. Aztán megsérült a Bogi, a Zsuzsi, majd a Réka is. Az utóbbi bajnokságok során összesen nem volt ennyi sérültünk, mint idén.

A mérkőzésekről: kicsit rapszódikus volt a bajnokság, játszottunk nagyon jól, de nagyon gyengén is, valódi tudásunk alatt. A serdülő csapat játékosai hamar beilleszkedtek a „nagyok” közé, s bátran játszottak a juniorok között is. Az idősebb játékosok nagyszerű közösséget alkotnak, könnyen befogadták az újonnan érkezőket.

Több elhúzódó sérüléssel bajlódó játékosod is van (volt) a csapatban. Mire számítasz? Rendbe jönnek a kezdésre?

Remélem a szünet alatt mindenki kipiheni magát és rendbe jönnek a sérülések is.

Az elmúlt szezon tavaszi fordulójában nagyszerűen szerepelő ifi csapat egyik meghatározó játékosa Urbán Renáta most ősszel három mérkőzésre is beugrott a csapatba. Számíthatsz gólerős játékára a tavaszi szezonban is?

Renáta játékának mindannyian örültünk, hiszen ő már bizonyított Marcaliban. Úgy váltunk el, hogy a tavaszi fordulókban is vállalja a játékot, ő idén „utolsó éves junior”.

Januárban kezditek a felkészülést a tavasz fordulókra. Feltételezem, csak egy „emlékeztető” alapozást végeztek, jól gondolom? Tervezel felkészülési mérkőzéseket?

Az alapozás nem maradhat el, de a felkészülés nagyobb részében a labda lesz a főszereplő – hol kisebb, hol nagyobb. Nem tervezünk felkészülési mérkőzéseket, ennek több oka is van, amit nem szeretnék boncolgatni.

Ma már ismered a teljes mezőnyt a junior csapatoknál. Mire számítasz tavasszal? A nagyon fiatal játékosokkal is felálló csapatodnak van esélye a jobb eredményre?

Mindenképpen jobb eredményt akarunk elérni. Azon leszünk, hogy azok a meccsek, amiket ősszel is megnyerhettünk volna, azokat tavasszal megnyerjük, a vereségek gólaránya is csökkenjen. S fontos, hogy a sérülések elkerüljenek bennünket és a szerencse is mellénk álljon.

Köszönöm az interjút!