Balogh Bea

Véget ért az őszi szezon, Beszélgetés Balogh Beával …

 

Visszaolvastam azt az interjút, amit a szezon elején adtál nekem.  Akkor a 6-8 hely közé vártad a csapatot. Most félidőben a kilencedik helyen várjuk a tavaszi szezont. Csalódott vagy?

Bizonyos szempontból el vagyok keseredve, elsősorban magam miatt, mert nem tudtam csak öt meccset játszani ebben a szezonban, és amikor játszottam akkor sem úgy, ahogy én azt magamtól vártam volna. Sajnos akadályozott a sérülésem.

Úgy gondolom, hogy a csapat összteljesítményére is befolyással volt az a tény, hogy többen hiányoztunk a sérülések miatt. A szezonelején kialakított csapatból Bájhóber Noémi, és én hosszabb időre kiestünk, és bizony ez a szűk keret létszám miatt gondokat okozott.

Az őszi szezonról. Én úgy gondolom, hogy a hazai mérkőzéseken, – talán az utolsót leszámítva – próbáltunk tisztességesen helytállni, időnként jó játékot is sikerült produkálnunk. Idegenben is voltak olyan mérkőzéseink, amelyeket egy-két gólos vereséggel zártunk. Azt gondolom, hogy azokat a csapatokat, – tavasszal hazai pályán -, legyőzhetjük.

Összefoglalva nem vagyok maximálisan elégedett, de úgy gondolom, hogy azokon a meccseken amelyeken nyertünk, olyan játékot produkáltunk ami bizakodásra adhat okot. Tavasszal már rendelkezésünkre áll Klász Karola, reméljük a Noémi is játékra alkalmas lesz, és az én sérülésem is rendbe jön. Egy jobb tavaszi szezont várok!

Volt a szezonban egy nagyszerű győztes mérkőzésünk a PEAC ellen, nyertünk a második számú győri csapat ellen, és volt egy bosszantó egy gólos vereségünk a Szent István Építőktől.  Győztünk idegenben a Spartacus ellen, játszottunk egy szoros meccset a Mohács ellen.  Jól gondolom, hogy nagyon „hullámzó” a teljesítményünk?

Az elmúlt szezonban én az NBI –ben játszottam, az NBI/b –s mezőnyt nem nagyon ismertem, most egy fordulót lejátszva a bajnokságban azt látom, hogy ez egy elég komoly mezőny ami elindult a bajnokságunkban.

Sok fiatal csapat van, jó lehetőségekkel. Többet edzenek mint mi, és ez bizonyos mérkőzéseken egyértelműen kiderült. A Győr a Fradi ebből a mezőnyből mindenképen kiemelkedik.  Ezeknek a csapatoknak,  -de a mezőnyben több másiknak is -, jobbak a lehetőségeik. Módjukban áll naponta edzeni,  zömében fiatalok a játékosok és csak a kézilabdának élnek.

Nálunk erre nincs lehetőség. Munka mellett, család mellett, kisgyereket nevelve, sportolnak a játékosaim közül többen is. És ahogy korábban szóltam róla, a sérülések sem kerültek el minket sajnos. Ezek a tények mindenképen befolyással voltak és lesznek, a csapat teljesítményére. És ez egy magyarázat a hullámzó teljesítményünkre is.

Az a hat-hét ember, – aki a kezdő csapatot alkotja-, amikor „össze tudta szedni magát” akkor jól ment a csapatnak, de hát kevesen vagyunk.  A felnőtt keretben játszó fiatalabbak közül a Fehér Kitti, vagy a Bors Kriszta, de a Hanusz Boglárka is, csak keveset edz velünk. Ahogyan az iskola megkezdődött jó, ha heti két edzésre tudtak jönni, de van olyan is aki csak egyre. (Vidéken tanulnak.) Sajnos ezért csak kevésbé tudom őket igénybe venni.  

A héten volt az utolsó edzésetek. Mikor kezditek a felkészülést?

Terveim szerint nem állunk le, hosszabb időre, lesznek még edzések Karácsonyig. Január másodikáig van szünet a felnőtt csapatnak.  Akkor megkezdjük az edzéseket, és február 18 –án játszunk először.

Várható változás a keretben? Mindenkire számíthatsz tavasszal?

Nem lesz változás. Ugyanezzel a kerettel megyünk tovább.  Annyiban változtatok, hogy az edzéseket szeretném úgy összevonni, hogy a serdülőből azok a 97 –ek, akik már játszottak az őszi szezonban az ifiben is, azok jönnének hozzánk a   felnőttek edzésére is.

Itt szeretném megköszönni az „idősebbeknek” a Major Andinak, a Pék Petrának, a Balogh Manyinak, a Müller Mártának, a Balogh Pirinek, a Gácser Klaudiának, a Győri Áginak, hogy végigcsinálták ezt a szezont úgy, – hogy ugye a terveink arról szóltak a szezonelején-, hogy majd a fiatalok beépülnek a csapatba, és nekik egy kicsit könnyebb lesz … de sajnos most erre nem volt lehetőség.

Szeretném megköszönni a fantasztikus közönségünknek is a bíztatást, azt hogy kitartanak a csapat mellett. Ez nagyon fontos mindannyiunknak.  Arra kérem Önöket, hogy továbbra is segítsék a csapatot, szurkoljanak nekünk! Ez egy nehéz szezon volt eddig, és tavasszal sem lesz könnyebb, de azt ígérhetem a csapat nevében is, ahogy eddig sem, ezután sem megyünk a pályára feltartott kézzel.  Köszönjük!

Köszönöm a beszélgetést!