kezilabda

A junior győzött a felnőtt kikapott Szekszárdon …

A Fekete Gólyákhoz utaztak ma a marcali kézilabdás lányok. A Szekszárd felnőtt csapata 19 mérkőzésből 18 –at megnyert, csak egy döntetlen a „kisiklás” az imponáló szereplésükben. A mérkőzés egyértelmű favoritja 37-17 arányban győzött, a fiatalokkal felálló csapatunk ellen. Félidő 16-11. A juniorok viszont kilenc góllal megverték a házigazda, jelenleg a bajnokság 10. helyén álló fiataljait. Eredmény, Szekszárdi FGKC – Marcali VSZSE junior: 24-33 (13-21) Mi ahogy nézem maradtunk a 7. helyen.

Balogh Bea értékelése:

A juniorokkal a két pontért mentünk Szekszárdra, számítottam a győzelmünkre. Én nem gondoltam, hogy ilyen sima lesz a mérkőzés. A lányok nagyon jó teljesítményt nyújtottak végig, és igazából úgy gondolom, hogy ez a különbség mindenképen tükrözi a két csapat közötti különbséget a mai napon. Dicséret illeti a csapat minden tagját, ügyes volt mindenki.

A felnőtt mérkőzésről. Öt felnőtt játékossal utaztunk el ma Szekszárdra. A Sziló (Bödör Szilvia) családi okok miatt nem jöhetett velünk – ezt tudtuk előre -, ezért vártuk a kettősigazolással nálunk játszó Nagy Évát (Siófok KC), aki ismét csak nem jött el, nem jelent meg a meccsen, általam nem ismert okból. Ismét a két nagyon fiatal kapusunkra hárult a feladat a felnőtt mérkőzésen, egy Szekszárd ellen … (A Telkes Rebeka 1997 –es, a Bán-Farkas Dorottya 1998 –as VZ.)

A fiatal játékosokkal kiegészítve játszottuk le ezt a mai mérkőzést, az első félidőben egy nagyon tisztességes játékot produkáltunk, jól helyt álltunk. Az eredmény is ezt tükrözi. (16-11) A kapott gólok számában ez ellen a Szekszárd ellen, ez egy nagyon jó eredmény. Igazából felállt fal ellen nem nagyon voltak eredményesek, inkább a lerohanásokból értek el több gólt.

Aztán sajnos következett a második félidő, amikor bizony átgázoltak rajtunk. Érvényesült az NBI –re készülő csapat fölénye. Játéktudásban, fizikai felkészültségben, tapasztalatában előttünk járó a bajnokságot vezető csapat ellen, a fiatalokkal felálló csapatunk nem bírt lépést tartani.

Ezen a mérkőzésen debütált a felnőtt NBI/B-ben a Glóri (Novográdecz Glória), aki irányítóként szerepelt, és jól megoldotta a feladatát. Most a Dodó (Bán-Farkas Dorottya) védett végig az egész mérkőzésen, és határozott jó védései voltak, ziccereket fogott.

Következik a Szombathely szombaton itthon. Várjuk a fantasztikus szurkolótáborunkat!