Ajkai tudósítás

A nagyszerű sportsikert elérő III. korcsoportos leánykézilabda csapatunk szakvezetője Gergely Lívia írt néhány sort az Ajkán lebonyolított Országos Elődöntőről.

A csapat a „vigaszágról” továbbjutva ezüstérmes lett a 2015/2016 évi Diákolimpia elődöntőjében. Gratulálok! (A rendezők ígértek képeket, sajnos nincs a megjelölt helyen. A cikket Horváth Brigi egyik képével illusztrálom.)

Gergely Lívia írása:

A sorsolás úgy hozta, hogy már harmadszorra kaptuk meg az 1. sorszámot, így mi kezdtünk elsőként az ajkai csapat ellen. A mérkőzés eleje kb. a 7-8-ig percig szoros volt, eddig ismerkedtek a csapatok egymással, de utána sikerült ellépni 2-2-ról 9-4-re, majd ezt a különbséget a félidő végéig 8-ra növeltük. A második félidő elején volt egy kis hullámvölgyünk védekezésben és az előnyünk felére csökkent. A lányok küzdöttek azért, hogy az előnyünk ne csökkenjen. Jó védekezéssel megtartottuk az előnyt, mindenki pályára léphetett és 24-19-re sikerült megnyernünk a meccset. Nagyon örültem neki!

Mivel 4 csapatos torna volt, úgy alakították a kiírást, hogy a reggeli megbeszélésen összesorsolt csapatok közül a két győztes fog játszani majd az országos döntőbe jutásért. Nekünk sikerült nyerni, így nagyon figyeltük a Szombathely – Tamási meccset. A két csapat erősnek bizonyult, a mérkőzést Tamási nyerte meg, így ellenük kellett játszanunk.

Az első félidő közepén már 6 gólos hátrányba kerültünk, amit nem tudtunk csökkenteni a félidő végéig. Nem tudtuk megvalósítani támadó játékunkat az ellenfél jó védekezése miatt hátul pedig elfáradtunk védekezésben. Örültem neki, hogy a lányok végig küzdöttek és próbálták a maximumot kihozni a helyzeteinkből. Tamási mellett szólt, hogy a csapatból a meghatározó játékosok a serdülő csapatot erősítik és fizikai főlényben is voltak.

Megbeszéltük, hogy nem szomorkodunk, nagy eredmény ez egy ezüst éremmel is. Büszke voltam a szerdai teljesítményükre és az egész évben nyújtott játékukra is. Jó zárása volt ez a nap ennek az évnek.

Marcali – Ajka 24-19 (14-6)
Góllövők: Németh Zs. 6; Zsiborács N. 5, Csata P. 4; Orsós Dzs. 3; Pfluger A – Borbély B. 2-2; Légrádi E. – Kisgyura Sz. 1-1;

Tamási – Marcali 24-16 (13-7)

Góllövők: Németh Zs. 4; Pfluger A – Hennel B. 3-3; Légrádi E. – Varga Zs. – Orsós Dzs. 2-2