Átalakul az ifi kézilabda csapat ….

Az utolsó “bulis” ifi edzés után beszélgettem Szántó Angélával az elmúlt szezonról és a várható jövőről.

Miként értékeled a 2010/2011-es ifjúsági bajnokságot?

A bajnokság kezdete előtt a középmezőnybe vártuk a csapatot. A 8. hely megszerzésével elértük a kitűzött célt. Ősszel nem teljesítettünk úgy, ahogyan mi elvártuk magunktól, becsúszott néhány vereség.

Tavasszal a hazai mérkőzéseink közül csak egyszer szenvedtünk vereséget, a többit megnyertük. Ezek között volt egy bravúr is, a 2. helyezett Mohács csapatát is sikerült legyőzni. Sajnos több betegséghullám is elérte a csapatot, ami hátráltatta a felkészülést és a mérkőzésekre sem tudtunk mindig teljes csapattal kiállni. Ebben a helyzetben többször kisegített bennünket a serdülő csapat játékosa, Dombóvári Dóra. Köszönettel tartozunk érte.

Hat fordulóval a bajnokság vége előtt Buna Anna Sára megbetegedett és már nem tudott több mérkőzésen részt venni. Szerencsére mára túl van a betegségen, újra egészséges. Így a serdülő csapat kapusa, Senoha Viktória segített ki bennünket – köszönet érte. Majd ezek után Viki is megsérült és 2 mérkőzés erejéig egy volt játékosunk, Papp Nóra állt kapuba. A csapat nevében is köszönöm Nórának, hogy elvállalta ezt a számára cseppet sem könnyű feladatot. Nagyon örültünk és büszkék vagyunk arra, hogy Fehér Kitti a bajnokság gólkirálya lett 223 góllal.

A csapat azt gondolom kitett magáért, néha erőn felül is teljesített. Ez talán annak is köszönhető, hogy többen a pályán kívül is jóban voltak, ami még jobban összekovácsolta a lányokat a pályán. Képesek voltak egymásért, a csapatért küzdeni. Jó szellemű kis csapat alakult.

Milyen csapat lesz jövőre előreláthatólag?

Csapatunk 4 oszlopos tagja nem lesz velünk jövőre. Fehér Kitti már nem ifjúsági korú, Pozsgai Jusztina egyetemre megy tanulni, Urbán Renáta dolgozni fog és Bájhóber Anita jövőre már nem tud a csapat rendelkezésére állni. Így egy teljesen új szerkezetű csapattal kell nekivágnunk a következő bajnoki idénynek.