Beszélgetés Horváth Zoltánnal a Marcali VSZSE utánpótlás edzőjével

Hogy sikerült a pandémiás időszak alatt az U15 csapat szereplése?

A pandémiás időszak miatt zavaros felkészülési és bajnoki szezont tudhatnak magunk mögött az U-15-ös leányok. A bajnokság rendben elindult, majd négy forduló után felfüggesztették. A februári átszervezett rendszerben is csak egy bajnoki fordulót sikerült megrendezni, a május végi tornán pedig az MKSZ-nek sikerült tornát szerveznie – egy csapattal – . Kommunikációs problémák miatt Marcali csapatán kívül más egyesületek nem jelentek meg, ezzel feltéve a koronát az egész évre jellemző bizonytalanságra.

Irigykedve figyeltük, hogy hasonló korosztályokban a labdarúgók, kosarasok, vízilabdások bajnoki rendszere a biztonsági előírások betartásával működött, a kézilabdásoké nem. Azok a csapatok sem játszhattak, ahol a vírushelyzet nem jelentett problémát.

Edzéseinket rendben az előírásoknak megfelelően megtartottuk, melynek köszönhetően a szétesett bajnoki szezonban sikerült kilenc mérkőzést lejátszani hat győzelemmel, egy döntetlennel, és két vereséggel.

A csapat egyik nagy erőssége, hogy az együtt ledolgozott 5 év alatt valós közösséggé vált. A lányok fizikailag, mentálisan megerősödtek, egymást segítő sportemberré váltak. Számukra, főleg az utóbbi egy évben a Kiss László Marcali Sportcsarnok közösségi térré vált.

A 11 fős keretből öten folytatják Marcaliban kézilabdás pályafutásukat. A többiek olyan városokban folytatják tanulmányaikat, ahol a körülmények nem teszik lehetővé, hogy továbbra is kézilabdázzanak.

A magam és az egyesület nevében is köszönöm, hogy munkájukkal, eredményeikkel öregbítették városuk és a Marcali VSZSE hírnevét!