Szanto Angela

Beszélgetés Szántó Angélával a Marcali VSZSE ifi kézilabda csapatának edzőjével …

 

Egy nagyon nehéz, mondhatni küzdelmes, szezonon van túl a Marcali VSZSE kézilabda szakosztályának ifi csapata. Kevesen kezdték a szezont, és menetközben több súlyos sérülés is hátráltatta a csapatot. Minden hazai mérkőzésüket láttam a lányoknak. Állítom, sohasem adták fel, és sohasem csüggedtek. Pedig a mérkőzések nagy részében esélyük csak minimális volt a győzelemre. Ennek ellenére tisztességesen helyt álltak. Szántó Angélát arra kértem, hogy értékelje az elmúlt bajnoki szezont.

A tavalyi ifi csapatból többen befejezték a játékot különböző okok miatt, ezért már akkor látszott, hogy nehéz idény elé nézünk. Nyáron csatlakozott hozzánk Hanusz Boglárka Csurgóról, aki a 7. helyen végzett a góllövő listán 120 góllal, és a serdülő csapatból is többen vállalták a játékot csapatunkban. Örültem annak, hogy Pozsgai Jusztina egyetemi elfoglaltságai mellett mégis tudta vállalni a játékot, s amikor Urbán Renáta itthon volt, segítette a csapatot.

Csapatunk az egyik legfiatalabb volt a mezőnyben, de ettől nem ijedtünk meg. Tisztességesen, lelkesen dolgoztak a lányok hétről-hétre, pedig kevés sikerélményben volt részünk. Igazából részsikereknek örülhettünk. Olyanoknak, hogy bizonyos mérkőzéseken megnyertük a 2. félidőt, viszontláttunk megoldásokat a mérkőzésen, amit edzésen gyakoroltunk, nálunk idősebb, tapasztaltabb csapat ellen az 1. félidőben tartottuk a lépést…

Sajnos a teljes idényt beárnyékolták a sérülések. Bogi az őszi fordulók végén szenvedett ujjtörést, Olívia egész évben lábsérüléssel bajlódott és erre jött még az ominózus agyrázkódás. Sütő Zsuzsit a tavaszi idény végén hátráltatta térdsérülése, több mérkőzésen nem tudott rendelkezésre állni. Még néhány játékos kisebb-nagyobb sérülésekkel 1-2 hétre kiesett a játékból.

Meg kell említenem kapusainkat, Senoha Viktóriát és Bán-Farkas Dorottyát, akik vállalták hétről-hétre a serdülő és ifi bajnokság minden egyes meccsét. Nagy dolgot vittek véghez.

Hogyan tovább?

Urbán Renáta, Pozsgai Jusztina és Omrai Olívia „kiöregedtek” az ifiből, Pozsgai Júlia, Vajai Vincencia, Kollár Réka felsőfokú tanulmányokra adja a fejét, így ők valószínű már jövőre nem állnak rendelkezésünkre, hacsak össze nem tudják egyeztetni tanulmányaikat a sportolással.

Úgy tudom változások vannak tervben a VSZSE kézilabda szakosztályában.

A következő idénytől már nem az ifi (junior) csapatot fogom irányítani. Az egyesület vezetésével egyeztetve a napokban eldőlt, hogy 13-14 éves játékosok edzéseit fogom vezetni. A versenyeztetés még kérdéses, ami biztos, hogy az Erima bajnokságban mindenképpen elindulunk. A többi még képlékeny.

Amint megkapom a játékosok adatait, elérhetőségét szülői megbeszélést hívunk össze és ott minden kérdést tisztázunk. Az biztos, hogy augusztus 6-án kezdjük a felkészülést.

Végül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni annak a maroknyi embernek a támogatását, akik kitartottak mellettünk ebben a nehéz időszakban, és a jót is meglátták a csapatban nemcsak a rosszat. Köszönöm a csapatnak, hogy végigharcolták ezt a bajnokságot és nem adták fel. Nagyszerű kis társaság!

Külön köszönöm Kiss Lászlónak ezeket az éveket.

Köszönöm a beszélgetést!