Beszélgetés Szántó Angélával a Marcali VSZSE ifi kézilabda csapatának edzőjével

Csapatunk a 7. helyen végzett a 11 csapatos Női Ifjúsági III. osztály-Dél-Nyugat csoportban. Ellenfeleink voltak: PEAC; Siófok KTC KFT III.; Veszprém Pannon SE; Kozármisleny SE II.; Duna-Pent NKSE; Csurgói NKC; Tolna KC; Tamási KC; Hévízi SK; BBSC Balatonboglár. (a sorrend a bajnoki tabellán elfoglalt hely alapján).

20 mérkőzést játszottak a lányok, 6 győzelem, 3 döntetlen, 11 vereség a mérleg, 15 pontot szereztünk. Szántó Angélát a csapat edzőjét kértem a bajnoki szezon értékelésére.

Nagy várakozással tekintettünk az idei szezon elé, mivel tavaly még a serdülő II. osztályban játszottunk, idén pedig lehetőségünk nyílt az ifi III. osztályt megismerni. Igazából a legtöbb csapattal valamikor az edzőségem alatt már találkoztam, így felelevenítettem az akkori tapasztalataim. Néha hasznosnak bizonyultak a múltbéli emlékek.

A bajnokság végén már elmondhatom, hogy az általam kitűzött cél – 5-7. hely megszerzése – teljesen reális volt. Kicsit több szerencsével, tapasztalattal előrébb is végezhettünk volna.

A bajnoki szezonra 20 játékost neveztünk, akik közül négyen (Borbély Lili, Gaál Virág, Kuti Melitta, Megyeri Zsófia) az egész bajnokság alatt a felnőtt csapattal edzettek és csak a mérkőzéseken csatlakoztak hozzánk. Köszönet nekik, hogy vállalták a játékot! A fiatalabbak profitálhattak abból, hogy velük együtt játszhattak. A bajnoki év közben három játékosunk, különböző okok miatt, befejezte aktív pályafutását.

Úgy gondolom, hogy a játék több elemében történt előre lépés a tavalyi évhez képest. Minden edzésnek és mérkőzésnek volt pozitív hozadéka, komolyan mondom, öröm volt ezekkel a lányokkal együtt dolgozni. Nagyon összetartó kis társaság, szeretik a kézilabdát minden szépségével és nehézségével egyetemben. Pályán kívül is jól megértik egymást, ami meglátszik a pályán és a kispadon is. Példaként említem Mesi és Zorka esetét, akik sérülésük ellenére szinte minden edzésen és mérkőzésen részt vettek. Edzéseken olyan gyakorlatokat végeztek, amit a sérülésük megengedett, mérkőzéseken pedig jelenlétükkel és buzdításukkal segítették a csapatot.

Csapatunkban a legtöbb gólt Gaál Virág (130 gól) lőtte. Ez a szám magasabb is lehetett volna, ha Virág nem kényszerül meccset kihagyni. Őt követi Németh Zsóka (78 gól), majd Pfluger Amelita (68 gól) a harmadik a képzeletbeli dobogón.

Kik távoznak a csapatból?

Horváth Brigi és Horváth Kinga tanulmányaik miatt máshol folytatják a kézilabdát.

Kik játszanak a következő szezonban a csapatban?

A többiek úgy nyilatkoztak, hogy jövőre is szeretnének a Marcali VSZSE csapatában játszani, s csatlakoznak hozzánk a 2005-ös korosztályból játékosok.

Mikor kezditek az alapozást?

Augusztus 5-én kezdünk napi két edzéssel.