Beszélgetés Szántó Angélával a Marcali VSZSE ifi kézilabdacsapatának edzőjével …

Február 10-én kezdtek a Csurgó ellen, már nem sok idő van hátra. Hogy álltok a felkészüléssel? Mindenki egészséges?

Felkészülésünk jól halad, a lányok már nagyon várták a közös munkát, várják a jövő heti rajtot. Szeli és Zsóka sérüléssel bajlódik, remélem mihamarabb felépülnek, és újra a csapat rendelkezésére állnak.

Hat mérkőzés hat győzelem az őszi mérleg. Ti csak hat meccset tudtatok lejátszani a bajnokságot jelenleg vezető Nagyatád nyolcat, és három ponttal előz meg benneteket. A dobogó második fokán zártátok a felemás őszt. Elmaradt az Atád elleni meccsetek is, ahol, ha győztök, akár őszi bajnokként ünnepelhettünk volna benneteket. Gratulálok mindenképpen a példa nélküli jó szereplésetekhez, hiszen én nem emlékszem, hogy voltatok-e ezzel a korosztállyal jobb helyen valaha is a bajnokságban. Jól tudom? Feltételezem a célotok ennek a kiváló sorozatnak a folytatása.

Köszönjük a gratulációt. Nem tudok pontos választ adni arra, hogy ebben a korosztályban voltunk-e ilyen előkelő helyen a bajnokságban. Nem vezetek statisztikákat, régebben is sok évig voltam ifi edző, amikor még nem foglalkoztak ilyen behatóan az ifjúsági bajnoksággal. A lányokkal egyetértünk abban, hogy folytatni akarjuk az eddigi sikereket, ezért dolgozunk.

Folyamatosan építed be a fiatalokat a csapatba. Tudom most megvagytok, de szándékodban áll az U15 -ből bevonni játékosokat?

Az előző szezonban már tettem kísérletet arra, hogy az akkor U14-es játékosokat egy-egy edzésre becsábítsam, s ha esetleg van rá idejük és kedvük, akkor rendszeresen is jöhettek volna. Sajnos ezzel a lehetőséggel akkor senki sem élt. Már gondoltam rá, hogy idén is megpróbálom, de eddig ez csak terv maradt. Nyilván megvan az oka. Úgy tudom, hogy a következő bajnokságban néhány játékosra közülük már bizton számíthatok.

Köszönöm a beszélgetést! Hajrá VSZSE!

A  bajnoki mérkőzések továbbra is zártkapusak 🙁   A lányok “menetrendje” itt elérhatő!