Beszélgetés Szántó Angélával a Marcali VSZSE ifi leány kézilabda csapatának edzőjével

Számodra általában mindig egy új csapat építésével kezdődik az alapozás. A lányok egy része középiskolai tanulmányait nem városunkban, hanem vidéken kezdi el. Hogy állunk ebben az évben?

A tavalyi csapatból ketten nem állnak a rendelkezésünkre, a többiekkel augusztus 3-án kezdtük meg a felkészülést. Lili és Dorka más városba járnak középiskolába, de vállalták a csapatunkban való szereplést. Visszajátszhat a felnőtt csapatból Zsófi, Szeli és Meli is. Meli műtétre vár, így ő még nem áll a csapat rendelkezésére. Szeli Budapesten tanul, de szívesen segít nekünk a meccseken. Virág is ifi korú, azonban őrá a felnőtt csapatban várnak nagy feladatok.

Megtörtént a sorsolás, megvannak az időpontok. A BVSC–Zugló számunkra teljesen új csapat, a Nagyatád az elmúlt szezonban nem volt a csoportunkban, a Zalaegerszeg is új a mezőnyben. Mit tudunk róluk?

Zuglóról nem tudok semmit, majd figyelemmel kísérjük a mérkőzéseiket. Nagyatáddal hosszú éveken keresztül egy csoportban játszottunk, csak az utóbbi néhány évben nem találkoztunk mérkőzéseken. Így van egy kis tapasztalatunk az Atádot illetően. Zalaegerszeggel játszottunk már edzőmeccset a korábbi években, láttam ifistákat Marcaliban, amikor a két felnőtt csapat játszott edzőmérkőzést.

Hat mérkőzést játszunk idegenben és csak négyet itthon az őszi szezonban. Csapatunkat csak a harmadik fordulóban október 10-én a Tolna KC ellen láthatjuk itthon. A Tamási KC ebben a korosztályban már visszalépett. Elég „zavarosnak” tűnik a kezdet – reméljük csak ez lesz a legnagyobb gond, és nem a vírus – egyet értesz velem?

A Tamási visszalépése miatt kezdünk ilyen későn hazai pályán. A lányok már nagyon várják a pénteki első bajnoki mérkőzést, ami Hévízen lesz. A felkészülés első edzése óta rendszeresen mérem a játékosok hőjét. Eddig is ügyeltünk arra, hogy ne használjanak a lányok közös üveget, kulacsot, de most még fokozottabban figyelünk rá. Betartunk minden előírást. Bízunk benne, hogy a bajnokságot végig tudjuk játszani.