Beszélgetés Szíva-Balogh Piroskával a VSZSE vezetőedzőjével

Ezen a képen azok szerepelnek akik ott tudtak lenni ezen az emléktornán, úgy is mint aktív marcali játékosok vagy már mint visszavonult marcali kötődésű sportemberek. (Katt a képre és nagyobb méretben is látható!)

Ha megenged fordítsunk egy kicsit az időrenden és állítsuk a talpáról a fejére. Én először a szombati tornáról kérdeznélek. Friss élmény nagy öröm a jó szereplés a szurkolóknak! Azt gondolom mindenki aki kilátogatott a Sportcsarnokban az nagyon jól érezte magát. Jó és színvonalas mérkőzéseket láthattunk, úgy gondolom méltóképpen emlékeztek meg a csapatok a Kiss Laciról. Arra kérlek értékeld a tornán nyújtott teljesítményt.

Nagyon pozitívnak értékelem a tornát. Próbáltunk olyan csapatokat meghívni akik majd a bajnokságban is ellenfeleink lesznek. Ez igaz a három csapatközül a Hévíz és a Pécs csapatára. A Zalaegerszeg másik csoportban van. A Hévíz elleni győzelmünknek különösen örülök, mert nem mindegy majd, hogy a bajnokságban már egy kis „lelki fölénnyel” mehetünk hiszen szombaton magabiztosan győztük le Őket. Persze más a bajnoki mérkőzés mert ott csak egy mérkőzésre kell koncentrálni.

A Zalaegerszeg volt a második mérkőzésünk, velük szemben elvárható volt a győzelem a csapattól. Őket már egy kicsit ismertük is hiszen már két edzőmeccset is játszottunk ellenük a felkészülési időszakban. Végül egy nagyon küzdelmes végjátékban sikerült győznünk. De ez is tanulság … biztosan lesz majd sok ilyen meccsünk is majd a bajnokságban. A Zalaegerszeg elleni mérkőzésen próbáltam a sok fiatalt, az új játékosokat többet játszatni. A mérkőzés nagy részében Ők szerepeltek. Nekem célom az, hogy a fiatal játékosokat beépítsem a csapatba és minél többet játszanak majd. Azt gondolom éltek a lehetőséggel, mindenki szerzett gólt, ennek nagyon örülök. És annak is, hogy a felnőtt játékosok nagyon szépen segítették a fiatalokat, igyekeztek őket helyzetbe hozni. Dicséretes ez a fajta hozzáállás.

Pihenő nélkül következett a Pécs elleni mérkőzés, és ez egy kicsit rányomta a bélyegét a teljesítményre. Az első félidő fej-fej melletti küzdelme a második félidő feléig folytatódott. A végén a védekezésünk „összeesett” nem tudtuk már azt a teljesítményt nyújtani mint korábban. A támadó játékunkban a helyzetkihasználás, a büntetők értékesítése, a kapussal szembeni ziccerek nem sikerültek. A Pécs pedig élt a lehetőséggel, és győzött. Én azt gondolom amikor majd a bajnoki mérkőzésen találkozunk velük ez másképpen lesz.

Mégis mi nyertük a tornát a körbeverések miatt aminek nagyon örültünk. Nem csak a tornát nyertük meg hanem mi adtuk a gólkirálynőt, és a legjobb mezőnyjátékost is.

Urbán Edina lett a torna legjobb játékosa, maximálisan megérdemelte az elismerést. Edina felnőtt a feladatra, külön kértem Tőle, hogy a pályán vegye át az irányítást. Hiszen Ő már kellő tudással és rutinnal rendelkezik a feladathoz. Évtizedes NBI/B tapasztalata, játéktudása, képességei adottak ahhoz, hogy irányítson egy csapatot. Ezen a tornán nem csap a passzaival, hanem a góljaival is sokat tett hozzá a végső sikerhez.

Szabó Eszti lett a gólkirály agilis és gólratörő játékára nagyon számítok.

A legjobb hazai játékos a Duzsik Niki lett. Ő már számtalanszor bebizonyította, hogy nagyszerű játékos. Nagyon örülök neki, hogy velünk van. Remélem, hogy ez a torna ad neki további önbizalmat.

De nem csak a különdíjat kapó játékosaimmal vagyok elégedett- az ő teljesítményükhöz társak is kellettek- akik nélkül ez nem sikerülhetett volna, a csapat minden játékosával elégedett vagyok, a nagyszerű küzdőszellemért, helytállásért. Mindenképpen azt gondolom, hogy méltó volt ehhez az emléktornához.

Álljunk vissza a talpunkra … augusztus elején kezdtétek a felkészülést. Tudtad, hogy többen dolgoznak, diák munkán, gyakorlaton vannak, és kevesen lesztek. Ennek ellenére elkezdtétek. Nem tudom, hogy NBII -ben szokás, hogy hat héttel a bajnokság kezdete előtt megkezdik a felkészülést?

Igyekeztem úgy csinálni, annyit dolgozni, hogy majd a bajnoki szezonban ne legyenek fizikális gondjaink. Én is és a lányok is megszokták az NBI/B -ben hogy augusztus az már a felkészülés hónapja. Ha megnézzük a csoportunkba nevezett csapatokat bizony ott van a Kozármisleny, a Dunaújváros, vagy a Siófok csapata ahol ugyancsak augusztusban már dolgoznak. A csapatom játékosainak zöme ezt már megszokta. Délelőtt és délután tartottam edzéseket.

Vannak csapatok ahol mostanában kezdték el a munkát. A Gyöngyi (Dombóváriné) próbálta szervezni az edzőmeccseket, és bizony nem nagyon sikerült partnert találni… én már a második héten szerettem volna egy meccset csak nehezen jött össze a Zalaegerszeg ellen. Azért is szorgalmaztam a sok edzőmeccset mert a sokféle ok miatti távollét miatt nehéz volt a csapat összjáték, a taktikai elemek gyakorlása.

A csapatban szerencsére nagyon jó a hangulat, egy kicsit közelebb került életkorilag a csapat. A Sziló és én „lógok ki a sorból” … az Edinától a Gaál Virágig egy nagyon jó összetételű csapat alakult ki. Most jobban megértik egymást. E miatt is nagyon jó edzéseket tudok nekik tartani, jó munkát tudok velük végezni. Összebarátkoztak az újakkal, elfogadták egymást. Minden adott ahhoz, hogy egy jó csapattal induljunk a bajnokságban.

A nyár elején még csak bizakodtam, hogy megleszünk. Szerencsére mára már elmondható megvan a csapatunk. Arra kérlek vegyük végig posztonként a csapatot.

A kapuban kezdeném: Bödör Szilvia és Telkes Rebeka a két kapusunk. Bal szélen számítok a Szabó Esztire, a Dombóvári Dórára és a Megyeri Zsófira. A belső posztokon játszók nevét inkább együtt sorolnám fel mert ők folyamatos körforgásban szerepelnek a pályán. Urbán Edina, Lein Anikó, Szabadi Szimonetta, Gaál Virág, Dombóvári Dóra, illetve én. Jobb szélen Papp Vivi és Kuti Meli. Beállóban Duzsik Niki és Sárfi Anett. És nem szabad megfeledkezni a Borbély Lilikéről aki majd tavasszal tud csatlakozni hozzánk, ő a lövőket erősíti majd.

Egy kicsit beszéljünk az új játékosokról.

Dombóvári Dóra térdsérülései miatt került kényszerpihenőre, ami két év kihagyással járt. Elkezdte a felkészülést bízom abban hogy sikerül visszatornásznia magát és számíthatok rá a bajnokságban is. Jó úton halad láthattuk ezt az emléktornán is.

Telkes Rebeka visszatérésének is örülök ismerve a képességeit, illetve vidámsága embersége nagyon jót tesz a csapatnak.

Lein Anikó Kaposvárról érkezett közénk, sikerült beilleszkednie és védekezésben mind támadásban számítok rá.

Szabó Eszter szintén két évet hagyott ki de reményeim szerint gyorsan magára talál , ezt talán már bizonyítja is a gólkirályi cím is.

Tavaly nagyon rövid volt a kispadunk és most ősszel 14, tavasszal már 15 játékos áll a rendelkezésemre. Adott esetben van lehetőségem a cserére, illetve nagyobb a variációs lehetőség a pályán. Az egy poszton játszók között az egészséges rivalizáció megléte nagyon fontos, illetve vannak olyan játékosok akik bármely poszton tudnak játszani.

Volt eddig két edzőmérkőzésünk a Zalaegerszeg ellen, egy mérkőzésünk a Nagykanizsa ellen, szombaton játszottunk három meccset a tornán. Hogyan tovább?

A héten még játszunk egy meccset a nagykanizsai ifi fiúk ellen csütörtökön. Aztán már élesben a Magyar Kupában szeptember 12 -én a Mohács ellen … lám, lám nem tudunk megszabadulni az örök mumus Mohácstól .. 🙂 A reális elvárás a csapattól a tisztes helytállás. De azért én örülök neki, nagyon jó alkalom lesz a gyakorlásra, hiszen szeptembert 15 -én már jön a Veszprém, kezdődik a bajnokság.

Mit tudunk róluk?

Igazából nagyjából semmit. Az előző szezonban az Észak-nyugati csoportban negyedikek voltak. Évtizedek óta nem játszottam, játszottunk az NBII -ben számomra ez egy új helyzet. Sajnos nincsenek videók, ami azért nagy segítség volt az NBI/B -en. Oda kell figyelnünk mindenképpen! Egyébként a Nemesvámos is átkerült a mi csoportunkba, ők másodikak voltak…

Van még három hét vissza, addigra össze kell raknunk a támadást és a védekezést is. Szeptembertől már teljes létszámmal készülhetünk ez segíti a bajnokságra való felkészülést.

Következik a kötelező és egyben sablonos kérdés … hova várod a csapatot az őszi szezon végére?

Ahogy már említettem nem ismerem a mezőnyt, de én azért nagyon szeretném ha az első öt csapat között ott lenne a VSZSE. Tudom, hogy ott van a Dunaújváros, a Siófok, a Kozármisleny és még több másik jó csapat akik ellen bizony nem lesz egyszerű győzni. De én bízom abban, hogy az NBI/B -s múltunk, a játékosaim tudása elég lesz a célkitűzésem megvalósításához.

Nagyon várjuk a csarnokba a szurkolóinkat, nagyon köszönjük, hogy az emléktornára is ilyen sokan eljöttek! Jöjjenek és segítsék a csapatunkat! Mindent megteszünk azért, hogy megháláljuk játékunkkal a segítségüket szurkolásukat!

Köszönöm a beszélgetést! Sok sikert kívánok Neked és a csapatnak is! Hajrá VSZSE!

FACEBOOK