Beszélgetés Tanai Bernadettel az MVSZSE női kézilabda szakosztályvezetőjével

Hát ilyen még nem volt … a magyar kézilabda történtében, először felfüggesztették, majd befejezettnek nyilvánították a 2019/2020 szezont, jó néhány fordulóval a bajnokság vége előtt. Arra kérlek foglald össze az elmúlt félév történéseit, és értékeld az elmúlt „csonka” bajnokságot.

Az utánpótlással kezdeném, a gyerekek ugyanúgy ahogy az iskolai feladatokat az edzéseket is otthon végezték. Az edzők elküldték a feladatokat a gyerekek pedig elvégezték. Nagyon jó ötletes megoldások voltak, készültek videók a feladatról és a végrehajtásról is. Természetesen ez nem egyenértékű egy edzéssel, mert a kézilabda az csapatjáték, de úgy gondolom a helyzetből a lehető legjobbat hozták ki az edzők és a gyerekek.

A vírus a csapataink számára a lehető legrosszabbkor jött, mert az ifi csapatunk abszolút dobogó esélyes volt, és a felnőtt csapatnak is a hátralévő meccsei voltak a „könnyebbek”, esélyünk volt egy jó helyezésre. Mind a két csapat nagyon jól összekovácsolódott, és jó formában volt. Nagyon sokan látogatták a hazai mérkőzéseket, nagyszerű hangulat volt a csarnokban. Sajnos az élet közbeszólt.

Először még zárt kapus mérkőzésre készültünk, de végül az is elmaradt, lezárta a szövetség a bajnokságot.

A kicsiknek is tavasszal lettek volna a játéknapjaik, az U13 és az U14 is csonka bajnokságot játszott.

Véget ért a 19/20 -as bajnokság és ahogy ez lenni szokott változnak a csapat keretek. Az általános iskolát végzők középiskolába, a középiskolába végzettek egyetemre, főiskolára mennek. Kik távoztak a VSZSE-ből? Kik érkeztek a csapathoz?

Az ifi csapatból a Dózsa Kincső és a Fekete Luca középiskolai tanulmányait más városban kezdi el, más távozóról nincs tudomásom. Egyébként az ifi a héten kezdi a felkészülést.

A felnőtt csapatnál is történt változás. Urbán Edina babát vár, Bödör Szilvia pedig a Marcaliban eltöltött évtizedeket követően otthon, Zalaegerszegen folytatja. Itt is szeretnénk megköszönni a csapat, a vezetőség nevében az eddigieket! Nagyon nagy dolog, hogy ennyi éven át hetente többször buszozott Zalaegerszegről Marcaliba, hogy mindig a csapat rendelkezésére állt! Köszönjük SZILÓ!

A felnőtt csapat nagyon fiatal kapusa Szvoboda Szelina Budapesten az ELTE -n tanul tovább. Köszönjük az eddigieket Szeli! A Telkes Rebeka még sérült, viszont már lediplomázott és Nagykanizsán fog tanítani. Nálunk befejezte, neki is köszönjük az elmúlt éveket!

A Kuti Melinek lesz egy térdműtétje augusztusban, végre sikerült diagnosztizálni a gyakori sérülésének okát. Amikor felépül, számítunk rá.

Érkezik a csapathoz Bozsok Dóra mezőnybe, aki már játszott Marcaliban és Zóka-Győri Viktória kapuba. Viktória Szentendréről kettős igazolással lesz nálunk. És a nagy „öregek” közül most Krajczár Ibolya siet csapatunk segítségére. Ő nagyszerű kapus, és már együtt készül a csapattal a bajnoki szezonra.

cats0803

Nagyon örülünk mindegyiküknek és bízunk benne, hogy nagy hasznára lesznek a csapatunknak!

A felnőtt csapat kerete:

BORBÉLY BORI, BOZSOK DÓRA , DOMBÓVÁRI DÓRA, DUZSIK NIKOLETT, GAÁL VIRÁG, HENNEL BORA, KOVARSZKI BEATRIX, KRAJCZÁR IBOLYA, KUTI MELITTA, LÉGRÁDI EMESE, MEGYERI ZSÓFIA, NÉMETH ZSÓKA, PFLUGER AMELITA, SZABADI SZIMONETTA, SZIVA-BALOGH PIROSKA, ZÓKA-GYŐRI VIKTÓRIA

Szeptemberben kezdődik a bajnokság, már megvannak az ellenfeleink. Erős csoportnak ígérkezik a mienk. A sorsolás is megtörtént, a az időpont egyeztetések zajlanak. Idegenben kezdünk Hévízen, az első hazai meccset a Dunaújváros ellen játsszuk. Mik lesznek az előírások?

A szövetség kiadott egy ajánlást a kézilabda-mérkőzések rendezésével kapcsolatban, az abban leírtak szerint nincs akadálya a teremben megrendezett kézilabda mérkőzéseknek. Várjuk a szurkolóinkat! Ha változás történik akkor természetesen értesítjük a nézőinket.

Hamarosan kezdődik a gyerekcsapatoknak is a szezon. Milyen korosztályokban indítunk csapatokat és kik lesznek az edzők?

Két U8-as, két U9-es, két U10-es csapat lesz, valamint lesz U12, U14 és U15 -ös csapatunk is. A jövő héten lesz egy egyeztetés az edzőkkel, ahol pontosítjuk, hogy melyik korosztálynak ki lesz az edzője. Nagy örömünkre Balogh Viktória júliusban megszerezte C licenszes edzői papírját, így ő is edzői feladatot vállal a fiatalabb korosztályoknál.

Köszönöm a beszélgetést! Hajrá VSZSE!