Beszélgetés Várfalvi Istvánnal a Marcali VSZSE kosárlabda csapatának edzőjével

Hamarosan elkezdődik a kosárlabda szezon is, a csapataink már edzésben vannak. Várfalvi Istvánt a kosárlabda csapat edzőjét kérdeztem az induló bajnokságról.

Akik követik a Marcali sporteseményeket, már hallottak arról, hogy ebben a szezonban alaposan megváltozik a felnőtt csapat játékos kerete. Úgy tudom Mihalics Zoltán visszatér a felsőbb osztályba, és több kaposvári játékos is távozott. Arra kérlek, tájékoztass minket a csapatban történt változásokról.

 

Mihalics Zoltán, Ágfalvi Mihály és Kovács Márió személyében három meghatározó játékosunk távozott a csapatból. Az ő pótlásuk nehéz lesz, helyettük marcali fiatalokat próbálunk beépíteni az együttesbe.

Az elmúlt szezonban a csapat egy nagyszerű bajnoki szezont zárt, a negyedik helyen végzett a bajnokságban, és ha jól emlékszem minden hazai meccsünket hoztuk. Az előbbiek alapján nyilvánvaló, hogy azt az eredményt megismételni nehéz lenne. Egy kis esélylatolgatásra kérlek, mi a célkitűzés a csapat számára?

A 14 csapatos mezőnyben a reális célkitűzésünk a 8-10. hely megszerzése lehet.

Ahogy mondtad a marcalihoz kötődő játékosokra számítasz, szerencsére nagyszerű utánpótlás nevelés folyik a városban. Nyilván kell, még 1-2 év amikorra elég idősek (erősek) lesznek arra, hogy alapemberként számíthass rájuk a felnőtt csapatban. Tudom már az elmúlt szezonban is játszattad a felnőttek között a Várfalvi Danit és a Bauer Petit … hogyan tovább?

Csapatunk magja Baráth Péter, Horváth Péter, Koma Krisztián, Magyar Viktor, Sziva Balázs, és a visszatérő Csobod Lajos, valamint Kiss Viktor. Hozzájuk öt junior korú, saját nevelésű fiatal csatlakozik: Balogh Dániel, Bauer Péter, Bodor Dániel, Kenéz Zoltán, Várfalvi Dániel. Két rutinos játékos Borovszky György és Tóth Zoltán segítenek nekünk az edzésmunkában, illetve ha szükséges a mérkőzéseken.

Mikor kezdődik a bajnokság? Kik lesznek az ellenfelek? Van már erről információd?

A tavalyi szezonhoz képest változás, hogy a Kanizsa KK, Tata, Pécsbánya és az NB I/B-ből kieső Pápa lesznek az új ellenfelek.

A bajnokság október elején kezdődik.

Vátozott a lebonyolítási rend a fiatalabbaknál. A junior mellett létrehozták a kadett korcsoportot. Hogy állunk? Tudunk indulni minden korcsoportban?

Kadett korcsoport eddig is létezett kosárlabdában, csak tavaly ebben a korosztályban nem indultunk. Idén minden kategóriában neveztünk: Kenguru, Gyermek, Serdülő, Kadett, Junior. Reményeink szerint az anyagi lehetőségek megengedik, hogy végig is játsszuk őket.

Hogy vagy? Hallottuk, hogy átestél egy nagyműtéten, minden rendben?

Köszönöm, jól vagyok.

Köszönöm az interjút!