Döntetlen a Fradi juniorral! Kikapott a felnőtt csapat.

Ma Budapesten a Fradinál vendégszerepelnek a Marcali VSZSE kézilabdásai. A junior kezdett és 35:35 (14:14) –ös döntetlent ért el! Hogy a teljesítmény értéket jelezzem … a Fradi 5 meccsből 5 meccset nyert eddig, és öt fordulót követően harmadik a bajnokságban!!!!

Már a Siófok elleni játékunk is jelezte, kezdjük felvenni a lépést a juniorokkal. Mert hát igazság szerint a mi csapatunk még egy serdülő csapat! Hosszú út van még előttünk, de szerintem egy-két év, és nem lesz csapat az NBI/B –ben amelyik nyugodt szívvel készülne a „kislányok” ellen!

FTC KN KFT – Marcali VSZSE NBI/b junior női kézilabda: 35:35 (14:14)

Góllövőink: Hanusz Boglárka 6, Mezőfi Brigitta 6, Szabó Eszter 6, Novográdecz Glória 5, Bárczi Kata 3, Bors Krisztina 3, Dombóvári Dóra 3, Szecsődi Laura 3.

Balogh Bea nyilatkozata:

Egy nagyon erős csapattól sikerült egy pontot elhoznunk. A lányok dicséretet érdemelnek, mert az egy óriási dolog, hogy a Fradi otthonából az eddig hibátlan együttestől elhoztunk egy pontot.

A mérkőzés elejétől kezdve nagyon higgadtan és pontosan támadtunk. Arra kértem a lányokat, hogy sokkal jobban figyeljünk oda a védekezésre, amit meg is tettek, a kapott gólok száma jelzi ezt. Hozzáteszem, a Dodó (Bán Farkas Dorottya) is nagyon jól védett.

A második félidőben a Bogi (Hanusz Boglárka) már nem játszott -pihent a felnőtt meccsre- így a tisztán serdülőkorú csapattal mentünk a pályára és velük játszottuk végig. A mérkőzés ezen szakaszában is nagyon nagyot hajtottak a lányok. A második félidő elején volt egy kis kihagyásunk, elment a Fradi 20:16 –ra. És onnan is fel tudtunk kapaszkodni (a 20. percben 28:24! a 25. percben 31:30!) Aztán fej-fej mellett haladtunk. Nagyon örülök, hogy a lányok ennyire tudták tartani magukat. Most olyan emberek is hozzá tudtak tenni a csapat teljesítményéhez, akik esetleg eddig kevesebb szerephez jutottak. Mint például a Telkes Rebeka, az első félidőben kiemelhető volt a Dodó, a másodikban pedig a Rebi, szenzációsan védett! Elégedett voltam a Glóri (Novográdecz Glória) teljesítményével is, 5 gólt dobott, hasznosan és jól játszott.

Igazából egytől-egyig szinte mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez. Igazi jó csapatmunka volt ez a mai. Nekem nagyon tetszett és nagyon örülök, hogy a lányok így helyt tudtak állni., egy nagyon erős csapat ellen. Fizikálisan, egyénileg technikai tudásban többek voltak, és mindennek ellenére tudtuk ezt az eredményt elérni. Nagyon, nagyon, nagydolog szerintem!

A nap második mérkőzésén a felnőtt csapatunk vereséget szenvedett a Ferencvárostól. FTC KN KFT – Marcali VSZSE NBI/b női kézilabda: 39:24 (21:12)

Balog Bea nyilatkozata:

Hát a felnőtt az egy kemény dió volt. A Fradi úgy gondolta pont ellenünk erősít. A tegnap még a BL –ben szerepelő játékosokkal erősített. (A szabály megengedi, hogy az NBI –es csapatból szerepeltessenek játékosokat. A Fradi gyengén szerepelt eddig az NBI/B bajnokságban, feltételezem ezt „unta meg” a szakosztályvezetés. VZ) A mérkőzés elején a támadásaink nem úgy sikerültek ahogyan ezt mi szerettük volna. Nem tudtunk gólokat szerezni, a Fradi pedig leindított minket. Az első félidőben már jelentős előnyt szereztek. A második félidőben voltak villanásaink, kezdtünk „felkapaszkodni”, de ha hibáztunk akkor közvetlen indítással, vagy lerohanással azonnal büntettek minket. Nem tudtunk közelebb férkőzni, sajnos. Nem játszottunk jól, ők viszont nagyon jól értékesítették a lehetőségeiket.