kezilabda

Egy győzelem egy vereség a Marcali kézilabdás mérleg Győrben …

Ma Győrbe látogatott a Marcali VSZSE felnőtt és junior női kézilabda csapata. A bajnokságban az ötödik fordulóra került sor. A felnőtt csapatunk volt az esélyesebb a tabellát látva, hiszen a mieink az első, a Győr a harmadik harmadban szerepelt ma délutánig. Szerencsére mi nem csúsztunk vissza nagyon, a Győr viszont kilépett az alsó harmadból.

Alaposan megerősítették a vendéglátónkat, az NBI –es csapatból „játszottak le” többen. Nyilván a győri szakosztályvezetés számára elfogadhatatlan volt a tabellán elfoglalt helye a második számú csapatának. Változtattak a kereten … alaposan megerősítették az NBI/B –s csapatot. Sajnos ezt pont ellenünk lépték meg. Győri Audi ETO KC II. – Marcali VSZSE 39 – 33 (18 – 17)

Balogh Bea nyilatkozata: Várható volt, hogy nem ugyanazzal a győri csapattal találkozunk, mint akik eddig játszottak a bajnokságban. Az már a junior meccsen látszott, hogy több játékos csak a felnőttben fog szerepelni. Az NBI –es felnőtt csapatból két játékos is lejátszott. Az első félidőben jól tartottuk magunkat, támadásban volt több hibánk és ezt azonnal büntették a hazaiak. Gyors indítással gólt kaptunk.

A második félidőt egy gól hátránnyal kezdtük és az elején elrontottuk egy kicsit. Akkor elléptek tőlünk. Én már nem tudtam játszani a második félidőben (Reméljük nem komoly a sérülés! Jobbulást Bea!) 30:24 –re elmentek, ezt próbáltuk ledolgozni sikerült is 34:30 –ra feljönnünk de ennél közelebb már nem sikerült jönnünk. Ennek ellenére szerintem nincs szégyenkezni valónk, mert nagyot küzdött a csapat.

Nagyon kevés a felnőtt játékosunk, a Major Andi nem tudott jönni én is kiestem, így azért már nagyon nehéz volt nekik. Dicsérni kell mindenképen a Pirikét (Balogh Piroska) aki dobott 7 gólt, a Bernit (Tanai Bernadett) aki védekezésben és támadásban is szerepelt és dobott 5 gólt. A Dudi (Gácser Klaudia) is eredményes volt lőtt 9 gólt, bár hibázott is.

Szeretném kiemelni a Bettit (Kuti Bettina) nagyon bátran és határozottan játszott. A Sziló kezdett a kapuban, jól védett, viszont megint a rendelkezésünkre tudott állni a Nagy Éva (Siófokról kölcsön játékos) ezért cseréltünk. Az Éva azért hozzá tudott tenni a védekezésünkhöz. Jól védtek a kapusaink, és ennek ellenére sok gólt kaptunk gyors indításból. Felállt fal ellen jól ment a védekezés. Sajnos megint az indítás gólokkal vertek meg minket.

A juniorok viszont az eddig hibátlan hazai csapatot győzték le (négy mérkőzésből négyet nyertek eddig) Csapatunk nyolc pontjával ugyan a negyedik a tabellán, de nyolc pontja van a második helyezettnek is! Nagyszerűen szerepelnek a lányok! Győri Audi ETO KC II. – Marcali VSZSE 26 – 37 Gratulálok!

Balogh Bea nyilatkozata: Nagyon örülök a juniorok megszerzett két pontjának! Az első félidőben nem igazán játszottunk jól, de azt hiszem a második félidőben már végig mi uraltuk az eredményt. Sokat javult a védekezésünk, illetve a támadó játékunk is sokkal eredményesebb volt. Nagyon elégedett voltam a Kuti Betti játékával, és hát a Katával (Bárczi Kata) aki 15 gólt dobott!! És jól teljesített a Dodó (Bán-Farkas Dorottya) a kapuban. Sajnos megsérült a Virág (Gergő Virág) és hatalmasat esett a Lara (Szecsődi Laura) ők már nem tudtak játszani, de remélem nincs nagyobb baj. Gratulálok a csapatnak és minden sérültünknek jobbulást kívánok! Sajnos elég sokan vannak …

Következnek itthon a Gólyák. A felnőttekre megint egy nagyon nehéz mérkőzés vár. A vendégünk eddig hibátlan 5 mérkőzésből, ötöt nyert és vezeti a bajnokságot. A junioroknak talán egy kicsit könnyebb lesz, hiszen az alsó harmadban van a Gólyák junior csapata. De mint tudjuk, a meccsnek akkor van vége, amikor a bíró lefújta. Jöjjenek és segítsenek! Nagyon kell majd a támogatás!