Felkészülési tornán a VSZSE

Pécsen jártak kézilabdás lányaink egy felkészülési tornán. Az NBI/B Szekszárd, z NBI/B -s kerettel rendelkező Csurgó és a házigazda PEAC volt az ellenfél. Csapatunk a két kapussal együtt 11 fővel tudott utazni, köztük a most visszatérő Gergő Virág, a sérülésből felépült Borbély Lili, a sérüléssel bajlódó Duzsik Niki és Gaál Virág, az ifista Megyeri Zsófi. Szabó Eszti és a Kuti Meli influenzás ezért nem tudtak utazni.

Azért ez a névsor, hogy értsék miért is a dicsérem a csapatot a két vereséget, és egy győzelmet hozó nap után a szereplésükért. Mert dicséretes a helytállás hiszen nagyon komoly fizikai terhelés mellett is helyt állt a hiányos csapatunk.

A bajnokságban már az őszi bajnok Csurgónak sem lesz majd könnyű mérkőzése Marcaliban abban biztos vagyok ahogy hallottam a jelenlévőktől! Velük játszottuk az első mérkőzésünket és 28:19 (14:11) arányban kikaptunk. Csapatunk: Bödör Szilvia, Telkes Rebeka kapusok, Gergő Virág, Borbély Lili (2), Szíva-Balogh Piroska (1), Megyeri Zsófi, Urbán Edina (3) Szabadi Szimonetta (5) Duzsik Nikolett (3) Gaál Virág (1) Dombóvári Dóra (4)

A második mérkőzésünket megnyertük a PEAC ellen 28:24 (14:12) arányban. Csapatunk: Bödör Szilvia, Telkes Rebeka kapusok, Gergő Virág, Borbély Lili (6), Szíva-Balogh Piroska (4), Megyeri Zsófi, Urbán Edina (5) Szabadi Szimonetta (6) Duzsik Nikolett (4) Gaál Virág, Dombóvári Dóra (3)

A tornagyőztes az NBI/B -bajnokságban szerepelő Szekszárd a már nagyon fáradt csapatunkat 30:13 (16:5) arányban legyőzte. Csapatunk: Bödör Szilvia, Telkes Rebeka kapusok, Gergő Virág, Borbély Lili, Szíva-Balogh Piroska (3), Megyeri Zsófi, Urbán Edina (4) Szabadi Szimonetta (3) Duzsik Nikolett (3) Gaál Virág, Dombóvári Dóra.

Szíva-Balogh Piroskát a csapat játékos-edzőjét kérdeztem a felkészülésünkről, a tornáról.

Már az év elején elkezdtük a felkészülést a bajnokságra. Miért ez a korai kezdés? Történt-e változás a csapatnál? Mi a helyzet a sérültekkel?

Én nem tartom korainak a kezdést, mert ha rendesen fel akarunk készülni, akkor heti három edzés mellett szükség van a 6 hétre, hogy összeszedjük magunkat a bajnokság kezdetére.

A sérültjeink közül a Gaál Virág – akinek bokaszalag szakadása volt -, még lábadozik de ma már pályára tudtam küldeni. Borbély Lili visszatért térd sérülését követően, ma már bizonyította góljaival, hogy rendben van. Gergő Virág visszatért, az edzéseken az egyetemi elfoglaltságainak függvényében tud részt venni. De rendelkezésünkre áll és ennek nagyon örülök. A Duzsik Nikinek váll sérülése van, de már alakul. Remélem a bajnokság kezdetére már teljesen rendben lesz.

Három edzőmeccsünk volt ezidáig. Zalaegerszegen kezdtünk akkor is, és a következő hévízi edzőmérkőzésen is még nagyon hiányosan tudtunk felállni. A harmadik mérkőzésünket itthon játszottuk a múlthéten a Hévíz ellen, már majdnem a teljes csapattal. Ez egy jó meccs volt és jó volt ismét hazai közönség előtt játszani, győztünk egy góllal.

Úgy utaztunk Pécsre, hogy tudtuk nagyon nehéz dolgunk lesz mert 9 mezőnyjátékossal és 2 kapussal tudtunk kiállni. A Csurgóval egy nagyon jó első félidőt játszottunk, de a második félidő már gyengére sikerült. Az első félidei játékunk nagyon biztató volt. Nekünk ma Pécsen a gyakorlás volt a legfontosabb, hogy a különböző variációkat próbáljuk.

A PEAC elleni négy gólos győzelmünknek nagyon örülök, mert azért az egy „lelki fölény” hogy az ősszel is, illetve most is győztünk, ez majd jól jöhet a bajnokság végén amikor az utolsó meccsünket játsszuk majd ellenük. Voltak ezen a mérkőzésen is, és a Csurgó ellen is nagyon jó egyéni teljesítmények.

A Szekszárd ellen már csak „túlélésért” küzdöttünk. Ők voltak 14 -en, nekünk a végére egy kiállítás és egy sérülés miatt már csak 7 mezőnyjátékosunk maradt. A bírók a Szabadi Szimi megmozdulását ítélték meg piros lappal, ami szerintem sem volt olyan súlyú szabálysértés. Maradtunk annyian ahányan a pályán voltunk. Így küzdöttük végig a meccset, azt gondolom becsülettel helyt álltunk.

Harmadikak lettünk a tornán a Sziló lett a legjobb kapus!

Gratulálok! Hogyan tovább?

Ha sikerül akkor a jövőhéten a hét vége felé még játszunk egy edzőmérkőzést. Az utolsó héten pedig már készülünk a Veszprém ellen. Az első hazai mérkőzésünk a Tolna ellen lesz február 23. -án. Várjuk kedves szurkolóinkat!