SPR 6885

Harmadszorra sikerült! Országos Döntőben a kézis lányok!

2010 –ben két nappal a balszerencsés – nem jutottunk a legjobb 4 közé, egy gól hiányában – veszprémi U12 Országos Döntőt követően, a Dunaújváros akadályozta meg a bejutásunkat a Diákolimpia Országos Döntőjébe. Tavaly Szombathelyen – itt tudtuk meg a Csiszka betegségét – a házgazda és a Mecseknádasd is jobb volt nálunk.

Ma megint Tamásiban volt az Országos Elődöntő … ma sikerült! A IV. korcsoportos Leány Kézilabda Diákolimpia Országos Döntőjébe jutott, a Marcali, Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény csapata! Teljesen megérdemelten! Június 01-03., között Pécsett rendezik meg az Országos Döntőt. A megmérettetés résztvevői: a 7 terület győztese, valamint az országos döntőt rendező megye bajnokcsapata, összesen 8 csapat.

A mai nap érdekesen kezdődött a 4 . sorszámot húztuk és elkezdtük a meccset a Mecseknádasd ellen. Aztán egy félidőt követően lefújták a mérkőzést és kizárták a vigaszágon bejutott – másodikak voltak Baranyában – Mecseknádasdot mert több játékos életkora nem felelt meg a kiírásnak.

A versenykiírásnak megfelelően a megmaradt három csapat kőrmérkőzéssel döntötte el a továbbjutást. Eredmények: Dorog – Tamási: 16-13 (6-4); Tamási – Marcali: 22-26 (11-14); Marcali – Dorog: 27-20 (17-9). Győzött és a döntőben van a a Marcali, Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény csapata! Gratulálok! Második a Dorogi Óvoda, Magyar –Angol Két tanítási Nyelvű Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat csapata. Harmadik a Tamási Oktatási Nevelési Intézmény csapata.

Balogh Bea nyilatkozata: „Megnyertük az Országos Elődöntőt!! Igazából úgy gondolom, hogy nem okozott nagy nehézséget egyik ellenfél sem. Ez annak köszönhető, hogy nagyon összeszokott a csapat, nagyon sok mérkőzést játszottunk együtt. Ebben a 97 –es korosztályban most ennyi a különbség, most érik be az elvégzett munka. Egy kicsit álmosan kezdtünk, de igazából nem volt probléma. Mindenképen ki kell emelnem az Esztit (Szabó Eszter), a Katát (Bárczi Kata), a Kittit (Ágoston Kitti), a Zsanit (Horváth Zanett) és a Dodót ( Bán-Farkas Dorottya) aki kapusként egyedül csinálta végig a napot, mert a Tita (Gerencsér Titanilla) sérült ezért nem tudtam elhozni. Pécsen folytatjuk!”

További képek!