Hatalmas győzelem a csarnokban …

A kézilabdát kedvelő, követő olvasóim tudják, hogy a Marcali VSZSE az NB2 -es bajnokság tavaszi fordulójában sajnos nagyon rosszul szerepelt. Több alkalommal szenvedtünk el olyan vereséget, ami a csapatunk játékosállományának tudása ismeretében nagyon fájó volt.

Az okok között feltétlenül ott volt a COVID, ami sokszorosan sújtotta csapatunkat, sok mérkőzésünk elmaradt. Sajnos több kulcsjátékosunk is sérült volt, szinte az egész szezonban. Az ifiből feljátszó lányok segítették ki több alkalommal is csapatunkat, hogy egyáltalán kitudjunk állni. A bíráskodás több alalommal is végeredményt befolyásoló módon sújtott minket.

Sajnos a tegnapi mérkőzésünket már kieső helyen kezdtük. Ellenfelünk a mérkőzés első részében komoly előnyre tett szert. A félidőt követően egy nagyon motivált, a győzelemért „meghalni kész” Marcali jött vissza a pályára. A 14. percben átvettük a vezetést! Hat gólos hátrányt dolgoztak le a lányok! És következett egy olyan 15 perc amire sokáig emlékezni fogok … hiába cserélt a Veszprém, hiába durvult el a játék, leányaink rendületlenül mentek előre és szórták a gólokat! 7 góllal vertük meg a bajnokságban negyedik vendégeinket. Egy csoda volt! Gratulálok és köszönöm az élményt!

A mérkőzés a TaVi TV közvetítette. Itt elérhető a felvétel!

A mérkőzés végén a veszprémi Németh Kriszta elvesztette a fejét és 30 másodperccel a vége előtt „leterítette” Bozsok Dórit – szerencsére nincs sérülés – az amúgy elég gyengén bíráskodó sporik piros lappal honorálták a sportszerűtlen cselekedetet.

Marcali VSZSE – Veszprém Pannon Sport Egyesület 40:33 (14:20)

Marcali VSZSE: Szvoboda Szelina (k), Kovarszki Beatrix 3; Duzsik Nikolett 6; Németh Zsóka, Sziva-Balogh Piroska 4; Légrádi Emese, Megyeri Zsófia 2; Bozsok Dóra 5; Borbély Bori, Zóka-Győri Viktória (k), Szabadi Szimonetta 6; Hennel Bora, Gaál Virág 4; Dombóvári Dóra 10.

Hogyan tovább… nem tudom. A verseny kiírás szerint 2 kieső van csoportunkból. Az biztos, hogy ez a csapat nem a tudása, hanem a körülmények áldozata. Ahogy az elmúlt szezonban, úgy idén is figyelembe kéne vennie a MKSZ Verseny Bizottságának a járvány okozta nagyon jelentős hátrányt, amely nem egyformán sújtotta a csapatokat. Csak példaként említem a másik kieső jelölt Zalaegerszeget, akik egy gimnázium tornacsarnokában játszottak, edzettek volna, de nem mehettek be az álltalános tiltás miatt. Hetente egy edzésre való időt kaptak a városi létesítményben.

capture 20210530 034425

Méltányolva a megyebajnokságban az NB2-es indulási jogért harcoló csapatok jogos igényét, talán a csoport létszámának emelésével lehetne megoldani ezt a helyzetet.

Képek!